≫ 

Neka se Belorusi plaše ovakve Zvezde: Četiri gola Boaćija, šest lopti u mreži Rada! (VIDEO)

Efikasni napadači crveno-belih materijalizovali sjajnu igru ekipe Dejana Milojevića, za sigurnih 6:1 sa Radom pred put na meč sa Bateom

Zvezda je još jednom ove sezone pobrala aplauze za igru i rezultat, ugrejala navijačka srca, pobeđen je Rad sa Banjice ubedljivo 6:1 uz najveće zasluge napadača Aleksandra Pešića i Ričmonda Boaćija, ali i kvalitetna rešenja ostalih u oba pravca.

Prvi je postigao dva, drugi četiri gola u demontiranju tima sa Banjice za koje je mladi reprezentativac Lutovac bio jedini strelac.

>>> Otkriven spomenik Prvoj Zvezdinoj zvezdi (VIDEO)

Gosti su na našem najvećem stadionu brzo ostali bez igrača, u 20. minutu, kada je Ajković poslat van igre zbog prigovora nakon penala.

Boaćijev jedanaesterac za 2:0 bio je najava debakla ekipe Slađana Nikolića, mada se mora priznati da su igrači Rada, ne prezajući, želeli da se nadigravaju i brojčano slabiji, čak dali i gol u tom odnosu snaga, međutim kada su crveno-beli pojačali ritam u povoju drugog dela igre, gosti više nisu smeli sebi da dopuste preterano navalentnu igru na polovini rivala, jer je tada već postojala ozbiljna šansa da budu deklasirani kao nikad do sada.

Zveda se ovim trijumfom naoružala dodatnim samopouzdanjem pred ono što je čeka u Borisovu u četvrtak, utakmica koja joj može doneti prvo evropsko proleće posle mnogo vremena - protiv Batea u Belorusiji.

Milojević će tamo, kako stvari stoje, tražiti pozitivan rezultat u formaciji koju je postavio i protiv Rada: 3-4-3, sa isturenim Pešićem i Boaćijem, jer je očigledna želja trenera Zvezde da ekstremno efikasne golgetere upari i sa njima učini ekipu još opasnijom po protivnički gol.

Ili je samo želeo da zavara Beloruse?!

Pešiću su dva gola bili 16. i 17. u sezoni, a 12. u šampionatu, dok Boaći ima dva manje u prvenstvu, a jedan više ukupno gledajući od saigrača iz špica.

U subotu uveče obojica su bila izrazito golgeterski nastrojena.

Igraju sa mnogo samopouzdanja, lako ulaze u šanse i što je najvažnije po crveno-bele, imaju visok procenat realizacije istih. Takođe, sjajno su igrači domaćeg tima funkcionisali sa bokova odakle su Rodić i Stojković slali upotrebljive lopte pred gol Rada, a tamo su ih spremno čekali najistureniji, pomenuti dvojac.

Zvezda se ovom pobedom učvrstila na prvom mestu Superlige, ponovo je na sedam koraka odstojanja od "večitog rivala" Partizana, ali uz meč više.

CRVENA ZVEZDA - RAD 6:1

(Pešić 4, 54, Boaći 20.p, 26, 65, 84 - Lutovac 40)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić - Gobeljić, Donald (od 72. Milijaš), Kanga, Rodić (od 59. Radonjić) - Milić (od 66. Adžić), Pešić, Boaći

RAD: Dejanović - Ljubinković (od 76. Stojanović), Denić, Lutovac (od 58. Grbović), Petrović, Tanasijević, Šipčić, Vico, Milošev (od 77. Guzina), Zonjić, Ajković.

Superliga, 17. kolo:

Crvena zvezda - Rad 6:1

(Pešić 4, 54, Boaći 20, 26, 63, 84, Pešić 54 - Lutovac 41)

Voždovac - Bačke 2:0

(Pavlović 40, Luković 85.p)

Napredak - Čukarički 1:2

(Đerić 21 - Kopitović 20, Bojić 37)

Vojvodina - Radnik 0:0

Nedelju:

Javor - Partizan 13.00

Zemun - Mačva 13.00

Spartak - Borac 17.00

Petak:

Mladost Lučani - Radnički Niš 2:2

(Simunović ag 7, Trifunović 75 - Saša Stojanović 19, Pavkov 33p)

Tabela: Zvezda 46, Partizan (-1) 39, Voždovac 31, Vojvodina 31, Čukarički 31, Spartak (-1) 29, Radnički 24, Napredak 23, Radnik 22, Mladost 20, Mačva (-1) 16, Zemun (-1) 15, Bačka 13, Javor (-1) 11, Rad 11, Borac (-1) 10.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir Grobar

    18. novembar 2017 | 16:27

    PENAL, CRVENI....JOS SAMO GOL IZ NEDOZVOLJENE POZICIJE I TO JE TO. TO JE ZVEZDA!

  • ZVEZDINO PROLEĆE

    18. novembar 2017 | 18:06

    Grobari na aparatima,oni samo u prijateljskoj sa Mačvom daju 6 gola,a kad Rad nece da se skloni mora sudija da reaguje pa izvucu nekih 4:2,Radnik-2 penala,Napredak-gol u 96min iz ofsajda,Borac-gol u 97min pre toga penal IGRAMO DOK PARTIZAN NE DA GOL

  • Delija (bivsi Realan.)

    18. novembar 2017 | 18:07

    Kad Partizan namesta onda nema grobara da se jave... Kad ste dobili Macvu 6:1 onda je regularno, a Macvu drzi Ivica Kralj, sve je jasno... Tad se, grobari, niste javljali a? Namestamo i mi i vi, ali nemojte da se branite.. Ovi koji vam pricaju mi ne namestamo a vi namestate, i obratno, pustite ih... Ovde se na kraju sve svede da odluce 2-3 derbija i to je to... Ja domacu ligu gledam da vidim neki lep gol ako je moguce.. Sve u svemu i mi i vi namestamo hteli vi to da priznate sebi ili ne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA