≫ 

Zvezda i Partizan će se otimati za njega: Dao 66 golova za godinu dana, došao iz 3. lige u Spartak i već dominira! (VIDEO)

Borjana je već matirao, ređa sjajne partije i u Superligi mu je odavno bilo mesto

  • 5

Prolećna polusezona Superlige Srbije je u jeku, a jedan od udarnih osveženja je Ognjen Đuričin, koji već dominira u dresu Spartaka iz Subotice.

Za Spartak je odigrao proletos četiri meča kao starter, jednom je ušao sa klupe, a već ima tri pogotka na kontu - sve to ne bi bilo toliko zanimljivo da se ne radi o momku koji je u ovo takmičenje stigao iz treće lige i OFK Bečeja 1918!

Još u junu prošle godine, lokalni Mojbečej.rs je pisao o eksploziji momka koji je tim iz još nižeg ranga i Vojvođanske lige sever uveo ekipu u srpskoligaški rang, a sada se već obreo u najjačoj ligi.

U tom periodu igara na vojvođanskom nivou, na 30 mečeva je dao 45 golova, čime se polako preporučio, a čak nije pravio pauzu tokom leta, jer je igrao u četvrtoj švedskoj diviziji i Munforšu, zatim i u Amalu, koji igra u drugoj diviziji.

- Neću menjati boju dresa, jer i Amal igra u plavo-beloj opremi. Nadam se da ću golgetersku naviku iz Bečeja preneti na daleki sever i da će trener Koni Johanson, kao i ovde Dejan Stanojev, biti zadovoljan mojim učinkom na terenu. Imam informaciju da je moj novi klub trenutno četvrtoplasiran u ligi koja je počela 16. aprila i završava se 1. oktobra. Kako imam turističku vizu, pomoći ću im do polovinom avgusta, a onda se vraćam da s Bečejom nastavim gde sam stao - rekao je tada Đuričin, momak rođen u septembru 1995. godine.

U prošloj sezoni je postigao čak 66 golova za OFK Bečej 1918, od toga 40 prvenstvenih. U prolećnoj sezoni Vojvođanske lige - sever dao je 24 gola, u Srpskoj ligi Vojvodina imao je 16 pogodaka u jesenjoj polusezoni. Imao je još četiri gola u kupu i po 11 pogodaka u zimskom i letnjem pripremnom periodu.

Zato su treneri Subotičana Aleksandar Veselinović i Vladimir Gaćinović bacili oko na "vragolana sa Tise", kako ga Bečejci od milošte zovu.

-Znam u šta sam se uvalio. Konkurencija u Spartaku je daleko jača, igrači su fudbalski potkovaniji, ali ja verujem u sebe i svoje mogućnosti. Sazreo sam kao igrač i kao čovek, znam šta me čeka. Istina je da imam tek 22 godine, ali sam već 15 godina u takmičarskom ciklusu. Očekujem da sve ide svojim tokom i da me čeka uzlazna putanja u fudbalskoj karijeri - poručio je Ognjen Đuričin, može se reći proročki.

Direktor kluba Dragan Đorđević je momka visokog 174 cm najavio na poseban način.

- Ognjen Đuričin je došao iz Bečeja i igra na poziciji ofanzivnog veznog. Očekujemo od njega da postane igrač sličnog profila kao što je Srđan Plavšić.

Plavšić se posle sjajnih partija brzo obreo u Crvenoj zvezdi, nema sumnje da će večiti rivali brzo "baciti oko" i na Đuričina ako nastavi ovako.

Zvezdi je već dao gol nedavno na svom prvom starterskom meču za Spartak, za vikend je rešio meč protiv Radničkog u Nišu golom za 2:0, zatresao je još mrežu Zemuna, odličnim udarcem iz prve za vođstvo, što Spartak nije uspeo da održi u Subotici, gosti su preko Petkovića preokrenuli na 2:1.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    12. mart 2018 | 15:33

    I onaj Ivanovic je bio Bog u Spartaku, proglasen za najboljeg igraca lige, a u Partizanu realno nema sta da trazi... jedno su mali klubovi, gde moze da odskace, ali cim dodje u veci uglavnom ih nema.

  • Miloje Bubanja

    12. mart 2018 | 18:17

    koliko samo ima dobrih igraca u nizim ligama a nikad ne dodju do superlige.... spartak je ovim transferom pogodio pravo u srce trzista.. svaka cast

  • Lazar Mड़ञणम

    12. mart 2018 | 15:14

    Ako mu je uspeh matirati borjana onda on nije ni prosao pored igraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA