Liga je nikad regularnija - dokaz za to je eliminacija Zvezde u Kupu! Predsednik Superlige tvrdi da se utakmice u Srbiji ne nameštaju

Dragomir Lazović smatra da je elitni rang takmičenja mesto gde je poštenje iznad svega

  • 30

Predsednik Partizana Milorad Vučelić poručio je - ne jednom, da se utakmice Superlige nameštaju, isto razmišljaju u Zvezdi o pojedinim mečevima Partizana kao što je bio onaj u Lučanima, ali ako pitate predsednika takmičenja Dragomira Lazovića Superliga je "nikad neregularnija".

Takav zaključak Lazović je izveo i na osnovu nedavnog plasmana Mačve u polufinale Kupa Srbije preko Crvene zvezde.

- Liga je nikad regularnija i odavno nisamo imali zanimljivije takmičenje - tvrdi Lazović, prenosi Informer.

Obrazložio je šta misli kad kaže "nikad regularnija".

- Kad kažem "nikad regularnija", znači da nema dogovaranja među klubovima. Kad je reč o nameštanju, obično se akcenat stavlja na dva segmenta, ili suđenje ili dogovaranje klubova. Kod nas ogovaranja klubova nema, a ne nameštaju ni sudije. Možda se desi poneka sudijska greška, ali to su nenamerni previdi.

>>> Gde su igrači Javora dok protivnik izvodi penal? Nova skandalozna situacija u srpskom fudbalu (VIDEO)

Kaže, sport i igre na terenu preovladale su naspram onih van terena.

- Borba je neizvesna i za titulu prvaka i za opstanak u ligi. Svi su u igri. Sportski rezultat je svima u glavi, niko se ne bavi kalkulacijama. Videli ste ishod meča Mačva - Zvezda. Ono je bila velika sportska pobeda Mačve i veliki gubitak Zvezde. ali upravo u tome i jeste draž fudbala i svi ga gledamo, jer ne pobedi uvek favorit.

Predstavnik FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić u poslednje vreme imao je pune ruke posla, na njegov predlog FSS je kaznio Zvezdu i Partizan zbog neprimerenog rečnika kroz saopštenja - i on, kao i Lazović, kaže da imamo takmičenje u kome caruje poštenje.

- Šta ćemo sad sa svima onima koji govore da se u Srbiji namešta? Duel Zvezde i Mačve je dokaz poštenja! Uvek svi govore da su Zvezda i Partizan veliki, povlašćeni i slično tome, a onda Mačva prođe dalje i Zvezda završi sa učešćem u Kupu. Neka ovo bude nauk za sve one koji potenciraju na pričama o nameštanju da sledeći put iznesu dokaz - tvrdi Binić, i dodaje:

- Sve izjave o neregularnosti štete imidžu takmičenja. Fudbal i jeste zanimljiv zbog toga što ne pobede uvek favoriti. Smatram da Zvezda čak nije bila ni gora od Mačve, nije trebalo da ispadne. Uglavnom, videli smo da se sve rešava na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1992.

    16. mart 2018 | 17:59

    Dok je Partizan gubio bodove na sve strane priče kako on namešta, a kad zvezda ispade iz kupa to je dokaz regulatnosti??? Alo , ko je ovde lud!?!?

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    16. mart 2018 | 19:10

    Zvezda ispadne iz kupa i prvemstvo je regularno!!!!!! Ova izjava je vrh gluposti jednog coveka iz FSS koja je ravna gluposti predsedniku opstine Kraljevo kada je 80-ih godina, kada je voda u Ibru bila puna fenola, pred tv kamerama popio casu vode iz kraljevackog vodovoda. S ibzirom da nije pao mrtav istog trenutka to je bio dokaz da u Ibru nema fenola. Biniceva izjava je jednaka glupost ovoj izjavi.

  • Pfc

    16. mart 2018 | 19:26

    Kakva sramotna izjava! Uvedite VAR tehnologiju i za derbi strane sudije, pa ce onda biti regularnije dosta, sve ovo sada je tuzno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA