≫ 

Barsa izmaltretirala Sevilju i uzela Kup, suze Inijeste (VIDEO)

Sve je bilo gotovo već posle 45 minuta meča na "Vanda Metropolitani", Katalonci su bili nemilosrdni (5:0) i četvrti put zaredom osvojili Kup Kralja

  • 2

Barsleona je apsolutni vladar španskog fudbala, sada je to i zvanično pošto je trofeju u Primeri koji skoro da je obezbedila (pitanje je samo vremena), osvojila i Kup Kralja, i to kako: pobedom u finalu u Madridu nad Seviljom rezultatom 5:0!

Posle 45 minuta bilo je 3:0, već tada je Mesiju i družini mogao da se uruči pehar, jer sve što se dešavalo posle bila je demonstracija rutine Katalonaca protiv nokautiranog rivala.

Strelci za Barsu, koja je 30. put u istoriji osvojila Kup (daleko ispred svih klubova u Španiji), četvrti put uzastopno, bili su Suarez u 13. i 40. minutu, Mesi u 31, Inijesta u 52. i Kutinjo u 69. minutu iz penala.

Tako je Barsa zabeležila jednu od najubedljivijih pobeda u finalu Kup takmičenja, a Sevilja šesti put ove sezone izgubila meč u kojem je primila pet golova.

Bilo je ovo veče Barselone, Luisa Suareza, ali najviše veče velikog Andresa Inijeste - simbola kluba protekle decenije, čoveka kome je ovo bilo poslednje špansko Kup finale u karijeri, pre odlaska u Kinu na kraju sezone.

Nije moglo bolje da bude ispisano ovo finale za Barsinog kapitena: postigao je gol za 4:0, a pošto ga je Valverde izveo iz igre, pozdravljen je ovacijama koje su dopirale i sa mesta gde su bile smešteni navijači Sevilje.

Dubok naklon zbog toga i za njih.

Suze su same krenule, mokrih očiju završio je meč Barsin vojnik koji joj je verno služio 16 godina!

Naravno, ništa ni ovoga puta nije moglo da prođe bez Lionela Mesija, na svakoj konkrentoj akciji bio je njegov potpis, dva puta je asistirao, jednom je postigao gol i to je bio najlepši trenutak utakmice, ali Albi pripadaju najveće zasluge za to.

Barsin bek je u Mesijevom stilu petom odigrao za Argentinca, a ovaj nepogrešivo pogodio pod prečku, za 2:0 i uvod u debakl Andalužana...

Alba, Inijesta, Mesi - razmontirali su Andalužane Foto: Tanjug/AP
Dva "komada" od Suareza Foto: Tanjug/AP
Poslednje finale Kupa za velikog Inijestu Foto: Tanjug/AP
Barsin bog - Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP
Uvek za dva koraka ispred svih: Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP
Najčešća poza igrača Barselone ove sezone Foto: Tanjug/AP
Neumoljivi finišer: Luis Suarez Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. House

    21. april 2018 | 23:30

    Injesta je jedan od onih igraca koje ne mozes da ne volis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA