≫ 

Želim da budem prvi golman Srbije: Dmitrović puca od samopouzdanja pred Mundijal (VIDEO)

Golman Eibara je svestan da je konkurencija jaka, ali puca od samopoudanja pred Svetsko prvenstvo u Rusiji

  • 8

Mladen Krstajić je u "Kući fudbala" okupio Orlove u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Na raspolaganju je imao 26 od 27 igrača, jer je Bane Ivanović dobio opravdani izostanak, dok ni Aleksandar Mitrović nije trenirao, jer je za vikend sa Fulamom izborio Premijer ligu.

>>> Znam 90 posto koga vodim na Mundijal: Krstajić sklopio mundijalski mozaik (VIDEO)

Svi ostali igrači bili su na raspolaganju selektoru, uključujući i četiri golmana, koji su odvojeno radili od ostatka ekipe svoj deo programa. Konkurencija je žestoka, a na kraju će pred put u Rusiju jedan biti prekobrojan.

Jedan od golmana koji je među glavnim kandidatima za put na Mundijal jeste čuvar mreže Eibara, Marko Dmitrović, koji je imao fenomenalnu sezonu u Primeri za Eibar, koji je na kraju završio na 9. mestu. Dmitrović je imao zaista nestvarnu sezonu, imao je i neke čudesne odbane protiv Ronalda i Mesija i s razlogom je na spisku, a mnogi smatraju i ozbiljan kandidat za "jedinicu", naročito jer Stojković vuče povredu iz proteklog perioda.

- Fantastična sezona za mene, kako na privatnom planu, tako i ekipno. Fantastično 9. mesto u možda i najjačoj ligi na svetu. Počeli smo lošije, a onda smo u drugom delu imali seriju od 7 pobeda i došli u gornji deo tabele. Ako pogledamo početak sezone, gde je cilj bio samo opstanak, ostvarili smo veliki uspeh plasmanom u prvih 10 za klub kao što je Eibar.

Dmitrović puca od samopouzdanja i ne krije da ima ambiciju i da bude prvi golman u Rusiji.

Marko Dmitrović i Vladimir Stojković na treningu u Staroj Pazovi; Foto: MN Press

- Svako od nas četvotice se bori kao da će da brani. Mi se među nama jako pošuijemo, veliki smo prijatelji privatno van terena, što je dobra stvar i teramo se da budemo bolji. Nažalost, mesta ima za samo za trojicu u Rusiji. Svako daje sve od sebe da se izbori za mesto.

Pitali smo ga konkretno da li očekuje da bude prvi golman u Rusiji.

- Kako ja, tako i svaki igrač, sigurno da se sprema da bude u 11 za prvu utakmicu. Prva utakmica je još daleko, najbitnije je da se budemo na našem najboljem nivou, da budemo fizički maksimalno spremni. Svaki igrač sanja to, tako i ja. Najbitnije je da budemo na maksimalnom nivou i da stavimo selektora na slatke muke, da ima 23 igrača koje u svakom trenutku može da stavi u igru i da ih ima na raspolaganju.

- Spremamo se za svaki ukazani minut, dajemo sve od sebe. Poslednja je selektorova. Imali smo svi fantastične sezone, neće mu biti lako. Svako od nas je možda zaslužio šansu. Tu smo radimo, najbitnije je da budemo u službi kolektiva i da reprezentacije - istakao je Dmitrović.

Marko Dmitrović brani šut Luisa Suareza; Foto: Tanjug/AP

Prva utakmica Srbije na Mundijalu je protiv Kostarije 17. juna do 14 časova u Samari. Možda još ne znamo koga će Krstajić staviti na gol za taj meč, ali sigurno znamo da će na golu Kostarike biti Kejor Navas, aktuelni šampion Evrope i čuvar mreže Real Madrida.

- Fantastičan golman. Mnogi su ga neopravdano osporavali. Za svaki kiks Reala on je bio na meti medija. Možda je uvek u žiži javnosti, međutim, godinama je na visokom nivou, izbacio je jednog Kasiljasa, u toku četiri godine osvojio je tri Lige šampiona što dovoljno govori o njemu. Sigurno je jedan od pet najboljih golmana sveta trenutno.

Dmitrović o njemu ima samo reči hvale, ali je dao i savet srpskim napadačima kako bi mogli da ga savladaju i koja mu je možda mana.

Kejlor Navas sa peharom Lige šampiona; Foto: Tanjug/AP

- Sigurno da ima i on mana kao i svaki golman, ali čim je u Realu, ima mnogo više vrlina. Neke visoke lopte mu sigurno predstavljaju problem, pošto je nizak, ali i to se danas rešava dobrim radom na treninzima, radom na skočnosti. Nije to neka mana, ali možda bi naši napadači mogli da iskoriste to. Analiziraćemo još detaljnije do utakmice protiv Kostarike.

Golman Srbije ističe da nikoga ne smemo da potcenimo, ali i da je najbitnije da Srbija bude na svom nivou, jer onda može da se nosi sa svakom reprezentacijom sveta.

- To je iz ove tačke gledišta najbitnija utakmica jer je prva koja dolazi. Može da nam mnogo toga olakša u nastavku prvenstva. Sa tri boda bismo imali veliku prednost od starta. Ali nećemo da se zavaravamo, Kostarika je veoma jaka reprezentacija, pre četiri godine su ispali u četvrtfinalu posle penala.

- Ne smemo da ih potcenimo, kao ni ostale 32 ekipe, jer su sve koje su otišle na Svetsko prvenstvo su tamo zasluženo. Najbitnije je da mi budemo na našem nivou, jer onda možemo da se nosimo sa svakom reprezentacijom na svetu.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knele

    28. maj 2018 | 22:34

    I treba da budes!

  • Angry

    28. maj 2018 | 22:45

    Bices kao sto je i Basta nabolji desni bek koga imamo prvi na toj poziciji. Tako to kod nad ide...

  • Ugy95

    28. maj 2018 | 22:58

    I treba dati priliku decku da brani iako Stojkovic ima vise iskustva na vecim utakmicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA