≫ 

Nišlije su 35 godina čekale na ovo: Rapsodija Radničkog, Lalatović isključen, Japanac predvodio srpski tim sa trakom na ruci!

"Real sa Nišave", posle tri i po decenije odigrao evropski meč, izdominirao protiv malteške Gzire - 4:0

  • 5

"Čair" je bio pun, kao i mreža ekipe Gzire, koja će biti upisana u istoriju Radničkog kao prvi rival niškog kluba u Evropi posle 35 godina dugog odsustva sa međunarodne scene.

Nišlije su obradovale navijače pobedom od 4:0, a moglo je biti i 6:0, 7:0...

Revanš ne bi trebalo da bude nikakav problem za ekipu Nenada Lalatovića za nedelju dana, pa je izvesno da ćemo Nišlije gledati u drugom kolu protiv boljeg iz dvomeča Ferencvaroš - Makabi (prvi duel 1:1).

Dugo su navijači Radničkog čekali na ovaj trenutak, u loži "Čaira" bili su predsednik FSS-a Slaviša Kokeza, potrpedsednik Savo Milošević, braća Tončev, sve je bilo spremno za pobedu do koje su igrači našeg tima stigli prevashodno zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu.

U prvom, goste je načeo Radovan Pankov, udarcem glavom posle kornera Stanisavljevića u 14. minutu, a posle toga je sve bilo lakše za domaći sastav. Oslobodili su se početnog grča i sve češće pretili Maltežanima u nastavku. Gosti su se našli pod baražnom paljbom, i bilo je pitanje vremena kada će ponovo vaditi loptu iz mreže.

Vredi reći i to da je kapiten Nišlija na ovom meču bio simpatični Japanac Rjota Noma.

Drugo poluvreme bilo je za uživanje, golovi i šanse ređali su se kao na traci, Radnički su nosili Petar Grbić, Aleksandar Stanisavljević i dvostruki strelac Haskić, te Mićić, a po ulasku u igru i 35-godišnji miljenik "Meraklija"  "Caki" Stojanović.

I Lalatović je imao svoj šou, kao da je i on poželeo u jednom momentu da "uskoči" u igru. Ludovao je kraj aut-linije, temperamentno je, kako samo on zna, vodio utakmicu, u finišu je, doduše, malo i i preterao u slavlju: pimplovao je loptu i pobrao ovacije, međutim u Evropi se ne prašta ovakvo ponašanje - zaradio je isključenje od četvrtog sudije.

Kako bilo, Lalatović nema za čim da žali, njegov tim je ostavio odličan utisak i, pre svega, vratio Radnički na evropsku mapu.

Sa druge strane, Spartak iz Subotice se mučio na Karađorđu u Novom Sadu, i to protiv Kolerajna iz Severne Irske.

Subotičani su gubili od 23. minuta, ali su u nadoknadi došli do zlata vrednog remija.

Savković je iskoristio penal u 95. minutu za 1:1 i malo olakšanje pred revanš.

RADNIČKI - GZIRA 4:0 (1:0)

(Pankov 14, Haskić 53, 85, Mrkić 55.)

Stadion: Čair, Niš

Sudija: Jason Barselo (Gibraltar)

RADNIČKI: Živković, Pankov, Todorovski, Stanisavljević (od 69. Stojanović), Crnomarković, Haskić, Grbić (od 83. Jovanović), Mićić, Noma, Stanković, Nikodijević (od 45. Mrkić)

GZIRA: Haber, Mambouana (od 81. Borg), Sceri, Soarez (od 63. Muskat), Korbolan, Baldakino, Bilbao, Brifa (od 78. Brinkat), Žoržinho, Veronese, Samb

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. jul 2018 | 23:00

    Dobar Radnicki, mozda i najava boljeg fudbala u Srbiji.

  • Ugy95

    13. jul 2018 | 00:50

    Odlican radnicki momci se bore svaka cast.Nis je zasluzio da im konacno dodje neki jaci evropski klub

  • Too

    13. jul 2018 | 05:32

    Bravo Radnicki!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA