≫ 

Ceo tim Spartaka ima mesečnu platu kao jedan igrač Sparte: Tek sada je jasno koliki je uspeh Subotičana!

Još jednom smo mogli da vidimo da novac nema uvek glavnu ulogu u fudbalu

  • 6

Fudbaleri Spartaka iz Subotice napravili su pravu senzaciju u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su na Karađorđu savladali Spartu iz Praga sa 2:0.

Zbog ovakvog neočekivanog ishoda utakmice "Plavih golubova", kao i zahvaljujući pobedama Zvezde i Partizana, Srbija se našla na vrhu liste UEFA po koeficijentu za sezonu 2018/19.

Subotičani su golovima Ćalasana i Đuričina nokautirali slavni klub iz Praga, i sa velikim šansama čekaju revanš u Češkoj i nadaju se istorijskom plasmanu u 3. kolo kvalifikacija.

Sparta je poslednjih godina uložila veliki novac na pojačanja i kupovinu stranih igrača, ali to im se nije isplatilo prošle godine, kada su ispali od Zvezde u 3. kolu kvalifikacija, a sada su na putu da ponovo stanu u Evropi posle duela sa srpskom ekipom.

Samo su od Zvezde kupili Srđana Plavšića i Gelora Kangu za milionske iznose, a takođe je u njihovim redovima i Mihailo Ristić, kome je usputna stanica od Zvezde do Sparte bio Krasnodar.

Ali, Subotičani su pokazali da novac ne igra uvek glavnu ulogu u fudbalu, a to najbolje pokazuje i podatak da jedan igrač Sparte ima mesečna primanja kao čitav tim Spartaka, sa sve klupom za rezerve.

Ovu informaciju obelodanio je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, koji je upućen u položaj srpskih fudbalera u domaćim klubovima.

Inače, prema sajtu za procenu vrednosti fudbalera Transfermarketu, Spartak iz Subotice vredi 8,38 miliona evra, dok Sparta vredi 38.15 miliona evra.

VIDEO: Grobari terali Đukića sa klupe skandiranjem sa tribina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ibanez

    27. jul 2018 | 11:38

    zato sto su momci igrali srcem,pokazali da novac nije merilo kvaliteta,nada za majstore iz srbije koji igraju za jos bednije novce u ligama sirom srbije da treba raditi i da ce rezultat doci kad tad .

  • buki

    27. jul 2018 | 11:30

    Bravo za Spartak tako se igra i bori za svoj klub! Imaju oni deset puta manju platu nego u Partizanu pa opet oatave srce na terenu!

  • huki

    27. jul 2018 | 13:06

    Ne brinimo mi za plate, oni nas zaduzuju rezultatima i igraju za bolji srpski fudbal.Uspeh ce im doneti angazmane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA