≫ 

Bez Teodosića u timu "propade" nam akcija Đinobili (VIDEO)

Košarkaši Srbije nastupiće bez kapitena na kontinentalnom šampionatu i zbog toga će tim morati da prilagodi igru

  • 7

Za samo 10 dana košarkaši Srbije počinju svoj nastup na Eurobasketu u Istanbulu u grupi D a prvi rival je Letonija (1. septembar 16h).

>>>>OGLASIO SE TEODOSIĆ POSLE ODUSTAJANJA OD EUROBASKETA: Kratko je pomenuo i fizioterapeuta Klipersa

Sada se definitivno zna da će to biti jedna drugačija ekipa Srbije bez trojice važnih igrača Miloša Teodosića, Marka Simonovića i Miroslava Raduljice.Kada se na to doda da od ranije ne računamo na Stefana Markovića, Nemanju Bjelicu i Nikolu Jokića, jasno je svima da smo dosta oslabljeni.

Ali, koga nema bez njega se mora i može i tada su odlične prilike da neko drugi pokaže svoj kvalitet i nametne se kao lider. Istina, teže će biti bez jednog od najboljih plejmejkera Evrope, koji lucidnim potezima ili šutevima može da odluči meč, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da kao tim nadomestimo svačije odsustvo.

Ono što je dobro u celoj situaciji je da je ekipa sve utakmice odigrala bez Teodosića i Raduljice.

Tako će se mnogo manje osetiti njihov izostanak, a sa druge strane videli smo da na opciji za plejmejkera možemo da imamo i više igrača od standradnih Micića i Jovića koji se vode kao plejmejkeri. Što se tiče centarske pozicije, tu je malo lakše jer imamo Marjanovića i Kuzmića koji su zdravi i Vladimira Štimca koji je bekap centar.

Pre svega uloga lidera sada će biti na Bogdanu Bogdanoviću, koji je pokazao da može da nosi to breme prošle sezone vodeći Fenerbahče kao titulu šampiona Evrope.

Bogdanović je sve vreme na ovih pet mečeva Srbije pripreman da odigra i ulogu plejmejkera ako zatreba, i ne samo on. Ako ste gledali mečeve u Hamburgu i Gudurić je često uzimao loptu i organizovao napade.

Foto: Marko Todorović

Međutim, ima jedna akcija koja je spremana za Teodosića, pa ćemo videti kako će se sada izvoditi. Prethodnih godina naša selekcija imala je razne specijale (Akcije za poslednje sekunde da bi se dao koš) a jedna od njih je i akcija Đinobili. Nju je selektor Srbije Saša Đorđević isprobao pre dve godine na Eurobasketu u Berlinu u grupnoj fazi i to na meču sa Islandom.

Tokom druge četvrtine meča sa Islandom, selektor Sbije, Aleksandar Đorđević, na tajm-autu je prozvao i nacrtao jedan specijal - takozvanu miniakciju pod šifrom "Đinobili". Da, kao prezime  legedandarnog argentinskog košarkaša, Manua Đinobilija.

To je bio specijal da Teodosić šutne trojku u poslednjim sekundama, međutim, kako sada on nije u timu, možda će se akcija crtati za nekog drugog.

Evo šta je tada rekao Nemanja Nedović o akciji Đinobili.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    21. avgust 2017 | 15:17

    Немамо ми играча сад за тако нешто. Можда Јовић или Гудура али са знаком ?. Богдановић је више пута показао да није за такве ствари ни спретан ни вичан.

  • Kasper

    21. avgust 2017 | 15:31

    Teo je postao ozbiljan kandidat za ulazak u parove ili farmu.Više ga ima u žutoj štampi nego na košarkaškom terenu.

  • 3x3

    21. avgust 2017 | 18:47

    Lazic i gudura out nedovic i milosavljevic in . Lazic ima samo odbranu, gudura samo napad i to nista specijalno... Milosavljevic poseduje i odbranu i napad a za nedovica ne treba trositi reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA