≫ 

Zvezda u finalu ABA lige: Spektakularni Dobrić izrešetao Mornar, sledi bitka protiv Budućnosti (VIDEO)

Ognjen Dobrić je bio apsolutni heroj meča i odveo je crveno-bele u finale protiv Budućnosti

  • 89
Foto: MN pres
Foto: MN Pres

Crvena zvezda je u finalu ABA lige! Šampion sa Malog Kalemegdana će braniti titulu protiv Budućnosti u borbi za prsten, pošto je u majstorici savladao Mornar iz Bara sa 88:67 u krcatom Pioniru pred više od 7.000 gledalaca.

Crveno-beli su imali dominaciju i prednost tokom gotovo čitavog meča. Mornar je do jedinog vođstva došao u prvoj četvrtini, kada je bilo 15:14 za Barane, nakon čega je Zvezda napravila seriju i držala prednost do kraja meča uz manji pad u igri tokom treće četvrtine, kada je Mornar skoro istopio prednost crveno-belih.

>>> Legenda Partizana se penzionisao, a onda sa 39 godina prešao u Zvezdu i spasao je ispadanja iz lige! (VIDEO)

CRVENA ZVEZDA - MORNAR 88:67 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13)

Crvena zvezda: Davidovac 6, Lazić, Dobrić 19, Feldin 8, Janković 6, Ročesti 18, Omić 11, Lesor 10, Enis 3, Bjelica 7.

Mornar: Ćalić, Mićović 9, Nidam 11, Mijović 6, Pavić 2, Vujošević 8, Mugoša, Rejli-Ros 6, Vranješ 21, Bakić 6, Luković.

Foto: KK Crvena zvezda mts

Prvu četvrtinu je Zvezda rešila u svoju korist sa 26:19, da bi u drugoj imala 15 poena prednosti (52:37). Mornar je u trećoj četvrtini imao veliku seriju, a Zvezda krizu, pa su u jednom momentu stigli do egala i minus dva.

Tada je krenula totalna rapsodija Zvezde. Do kraja treće deonice napravili su seriju 10:0, od četa je Ročesti postigao 8 poena.

Foto: MN pres

U poslednjoj deonici je Ognjen Dobrić stavio tačku na utakmicu. Najpre je sa dve trojke odlepio crveno-bele ponovo na dvocifrenu razliku, da bi potom i spektakularnim zakucavanjem podigao publiku na noge 5 minuta pre kraja i doneo +16, posle čega je bilo jasno da gosti više ne mogu da se vrate u meč.

Nagrađen je od strane publike skandiranjem imena i prezimena za maestralnu partiju.

Pogađao je za tri, atraktivno zakucavao, hvatao lopte, blokirao - bio je apsolutni heroj meča i publika je to prepoznala. Na kraju je bio najefikasniji u redovima Zvezde sa 19 poena, a 18 je dodao Tejlor Ročesti.

Trener Zvezde Dušan Alimpijević je posle meča bio prezadovoljan zbog energije i igre svojih pulena, ali nije želeo da priča o predstojećem finalu protiv Budućnosti.

Foto: KK Crvena zvezda mts

- Čestitam Mornaru na fenomenalnoj sezoni, svaka od ove tri utakmce je bila teška, bez obzira na razliku koja je bila u ove dve utakmice koje smo pobedili. Kada imamo ovakvu energiju i kada ovako igramo, ne bojim se ničega - bili su prvi utisci Alimpijevića, koji je na pitanje o partiji Dobrića rekao da uvek treba da se pojave i heroji iz senke, a posebno je apostrofirao igru Branka Lazića, koji je bio odličan u odbrani, iako se nije upisao u listu strelaca.

- Da bi se dobijale ovakve utakmice, moraju se pojaviti i drugi mali heroji, osim onih standardnih. Iako se nije upisao u listu strelaca, morao bih da istaknem Branka Lazića, koji je imao jednu od najboljih partija u karijeri - rekao je Alimpijević, koji nije želeo da priča o predstojećem finalu protiv Budućnosti.

- Čeka nas prvo meč protiv CSKA u Moskvi, tako da kod nas sve ide korak po korak, kao i do sada - zaključio je trener Zvezde.

Foto: MN Pres

Crvena zvezda će u finalu ABA lige protiv Budućnosti imati prednost domaćeg terena, a prvi meč na programu je 9. aprila u Pioniru, druga se igra već 10. aprila, takođe u Beogradu, a zatim se serija seli u Podgoricu, gde je treći meč na programu 12. aprila. Ukoliko bude potrebe četvrti meč će se igrati 13. aprila, a majstorica u Beogradu 15. aprila.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⚫⚪PARTIZAN SAMPION EVROPE⚪⚫

    2. april 2018 | 23:56

    Panterska je tuga pregolema, ni pehara, ni f4 nema.

  • Čarls Bronson

    3. april 2018 | 04:00

    Korak po korak i TOP 15 u Evroligi .

  • ⭐⭐⭐

    3. april 2018 | 00:36

    Tuzna mala Zvezdana, devojcica iz predgradja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA