Ništa od zlata, srpske devojke druge na Evropskom prvenstvu: Špankinje prejake za naše košarkašice

Ipak, veliki je i ovo uspeh za Srbiju

  • 3

Ženska mlada reprezentacija Srbije, uzrast do 20 godina, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Šopronu.

Ekipa koju sa klupe vodi selektor Miloš Pavlović, u finalu je naišla na jaku Španiju koja je bila prejaka za naše devojke i na kraju slavila ubedljivim rezultatom 69:50.

Bez obzira na rezultat finala, drugo mesto je veliki uspeh za našu selekciju, ako se zna da nismo osvojili medalju u ovom uzrastu od 2008. godine, kada su naše devojke predvodile bubuće evropske prvakinje, sestre Dabović, Sonja Petrović, Jelena Milovanović...

Srpskinje su protiv Špankinja već u prvom periodu bile u dvocifrenom zaostatku, nije bilo lakoPavlovićevim izabranicima da odgovore na pravi način, što su rivalke iskoristile i već do velikog odmora akumulirale velikih 20 razlike.

Bila je to najava lagane pobede Španije.

Važnost meča kao da je okovala ruke našim igračicama, obruč kao da se suzio, pa je lopta teško ulazila o čemu svedoči i statistika: samo tri pogotka iz igre za 20 minuta, bez ijedne trojke, sa četiri promašena penala…

Trgle su se malo naše devojke u nastavku, naterale selektora Španije da zatraži tajm-aut u jednom trenutku, međutim nije bilo problema njih u nastavku. Bez ikakve drame, rutinirano, otišle su Špankinje po trofej.

Španija – Srbija 69:50 (17:6, 19:5, 15:12, 18:27)

ŠPANIJA: Ariztimuno 2 (4 as, 4 ukr, 5 izg), Ajuso 9, Erauncetamurguil, Etćari 1, Mbulito 21 (12 sk), Barenda, Kaceres (4 sk), Hinzo 14 (6 sk), Iparagire 3, Pena, Pendande 16 (5 sk), Sole 3 (5 sk).

SRBIJA: Bojović 4, Raca 14 (8 sk), Stojanović, Turudić 7 (10 sk), Vujisić 6 (4 ukr), Đorđević 1 (4 sk), Jovančević, Katanić 13 (4 sk, 5 as), Naumčev 3 (4 sk), Radulović, Vučković, Zukanović 2 (4 sk).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA