Evropa se divi potezu Milosavljevića i Lučića, a zaboravljaju da smo takvu showtime košarku igrali pre 30 godina! (VIDEO)

Srpski košarkaši izveli su najbolji potez poslednje kola kvalifikacija za Mundobasket 2019, čime su podsetili na nekadašnje asove jugoslovenske košarke

  • 1

Dodavanje kroz noge, iza leđa, bez gledanja, alej up, to su nekad bile prepiznatljive stvari jugoslovenske košarke, a dana su skoro u celoj evropi ali i svetu zamrle.

Igra se klasična činovnička košarka. Igrači kao roboti izvršavaju svoje zadatke bez imalo emocija ili atrakcije koja je košarku i podigla na pijedesta "kraljice igara".

KOŠARKA IZ RAJA

Trener koji vam o košarci u Jugoslaviji može pričati danima,  Andrea Trinkijeri zamoljen je da odabere petorku svih vremena, koju bi vodio.

- Ovo je teško.....Moram dve petorke. Jednu ogromnu: Dražen, Danilović, Kukoč, Rađa, Divac i jednu malo više "small ball": Đorđević, Dražen, Žarko, Dejan Bodiroga i na peticu...Divca. Ma ne, gde ću posle Stojakovića?... Ma, ne možeš.... Imaš dvadeset igrača koje možeš miksati kako hoćeš.

- Milano je protiv Jugoplastike  igrao čuvenu zonu 1-3-1. Ja sam gledaoo tu utakmicu. Mislim da je Jugoplastika dala 10 koševa da lopta nije takla pod. Rekao sam: "Tako se igra smo u raju!". To je bilo nešto što neću nikada zaboraviti, bio sam u dvorani na toj utakmici.

Alej up zakucavanje Milutinova, posle dodavanja Teodosića bez gledanja Foto: MN Press

Ipak, potezi Dragana Milosavljevića i Vladimira Lučiča, kao i Miloša Teodosića i nikole Milutinova na kvalifikacijama protiv Izraela, oduševili su sve i podsetili na slavne dane naše košarke.

Evropa se oduševila tim potezima, naročito mlađi fanovi, a ne znaju da smo takvu košarku igrali pre 30 godina

Pogledajte kako je igrala selekcija Jugoslavije svoju showtime košarku 1989 na Eurobasketu u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1

    28. februar 2019 | 17:33

    Tako,sad ste pravi. Koliko je ovo lepse i za oko i usi od onoga americkog cirkusa. Jos kad bi mogli Arene tv ukinuti pa da neki nasi kanali prenose bilo bi zaista u redu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA