≫ 

Hrvati ne praštaju Modriću: Heroj nacije mora pred sud u Zagrebu!

Fantastični Luka Modrić je optužen zbog lažnog svedočenja u procesu protiv predsednika Dinama iz Zagreba, Zdravka Mamića

  • 7

Zvanično najbolji igrač nedavno završenog Mundijala u Rusiji i kapiten reprezentacije Hrvatske, Luka Modrić, biće primoran da izađe pred zagrebački sud u vezi sa lažnim svedočenjem prilikom suđenja bivšem čelniku FK Dinamo Zagreb, Zdravku Mamiću.

>>>Ko je Marko Perković Tompson? Evo kakvog su ustašu hrvatski fudbaleri pozvali u slavljenički autobus i na binu! (VIDEO)

Da podsetimo, županijski sud u Osijeku je osudio Mamića na ukupno šest i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog fudbalskog kluba.

Nakon intervencije Modrićevih advokatica, Vrhovni sud je prihvatio odluku da se suđenje fudbaleru Real Madrida održi u Zagrebu, umesto u Osijeku.

Sud u Zagrebu će na jesen zakazati sednicu optužnog veća koje optužnicu protiv Modrića može da potvrdi, odbaci ili vrati na doradu tužilaštvu.

>>>Sa dresom Modrića u leglu Delija: Pola sata kasnije bilo mu je jasno kakvu je grešku napravio (FOTO)

Naime, tužilaštvo tereti Modrića da je 13. juna 2017 godine na Županijskom sudu u Osijeku, prilikom suđenja Mamiću, svesno neistinito rekao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se se reguliše podela obeštećenja u odnosu 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produžavao ugovor.

Predsednik Dinama iz Zagreba, Zdravko Mamić Foto: Tanjug/AP

Takođe, on je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub, zbog navodne izmene bankovnog računa na kojem je novac trebalo da bude uplaćen.

>>>Vučić isprozivao Hrvate zbog slavlja uz ustaške pesme i Tompsona: I ja sad treba da navijam za njih?! (VIDEO)

Tužilaštvo tvrdi da se Modrićev iskaz ne poklapa sa istininom jer, kako se navodi, nekadašnji igrač Dinama iz Zagreba je navedene anekse potpisao u periodu kada je već nastupao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je celokupan iznos pripao matičnom klubu.

Po izlasku iz sudnice, nakon svedočenja Modrića, Mamić mu je odao priznanje rekavši da je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada bilo".

VIDEO: Hrvati se peli po krovovima zgrada da pozdrave "Vatrene"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даца

    18. jul 2018 | 16:49

    Аман бре више с Хрватима, доста ми их је... 😬

  • Pele

    18. jul 2018 | 16:52

    Zašto bi mu praštali, sud je sud .mora da se poštuje. I nema nikakve veze sa uspehom ili neuspehom

  • Realno

    18. jul 2018 | 16:14

    Predpostavljam fanovi u Srbiji vec skupljaju kes za najboljeg advokata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA