Fetelu priznanje koje je Đoković dobio 2012. godine!

Nemački vozač proglašen je za najboljeg sportistu na svetu u 2013. godini, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Misi Frenklin. Za najbolju ekipu priznanje je pripalo šampionu Evrope i sveta - Bajernu iz Minhena

  • 2

Četvorostruki uzastopni prvak sveta u Formuli 1 Sebastijan Fetel proglašen je u izboru Laureus akademije za najboljeg sportistu planete u 2013. godini na svečanosti koja je održana u Kuala Lumpuru.

Laureus je za najbolju sportistkinju izabrao američku plivačicu Misi Frenklin, a ekipa godine je nemački fudbalski klub Bajern iz Minhena, koji je 2013. osvojio istorijsku triplu krunu - Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Nemačke.

Španski teniser Rafael Nadal dobio je trofej za povratak godine, dok je njegov sunarodnik motociklista Mark Markez nagrađen u konkurenciji otkrića godine,

Rekorder po broju Laureus nagrada je švajcarski teniser Rodžer Federer koji je četiri puta bio laureat. Prošlogodišnji pobednik bio je jamajčanski atletičar Jusein Bolt. Srpski teniser Novak Ðoković bio je najbolji sportista sveta za 2011. godinu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA