≫ 

Južnoafrički dvometraš prvi finalista US Opena!

Kevin Anderson u 31-godini napravio najveći uspeh u karijeri, za Grend Slem trofej igraće protiv boljeg iz meča Nadal - Del Potro

  • 0

Prvi finalista poslednjeg Grend Slema sezone je 28. igrač sveta, 31-godišnji Južnoafrikanac Kevin Anderson!

Do najvećeg uspeha u karijeri ovaj dva metra i tri centimetra visoki momak iz Johanesburga došao je posle pobede nad Špancem Pablom Karenom Bustom u četiri seta - 4:6, 7:5, 6:3 i 6:4.

Anderson je ujedno postao najlošije rangirani igrač koji se plasirao u finale US Opena od 1973. godine, kada je ustanovljena svetska rang lista.

Za trofej, Južnoafrikanac će igrati protiv boljeg iz meča Rafael Nadal - Huan Martin Del Potro i ko god da pobedi, Anderson će imati ulogu austajdera, baš kao što je to bio i u duelu sa 12. plasiranim na rang listi Karenom Bustom, ali i u još nekoliko mečeva do finala.

Koliko je ovo veliki uspeh Andersona svedoči i podatak da mu je do sada najveći uspeh na nekom od turnira "velike četvorke" bilo četvrto kolo.

Na putu ka finalu, pored ostalih, eliminisao je Zvereva, Congu, Dimitrova... 

Bio je poptuno izgubljen od sreće kada je slavio pobedu, odmah posle pobedničkog poena potrčao je ka boksu u kome su isto tako "ludi" od neverovatnog uspeha bili njegovi treneri, prijatelji...

- Ne znam da li baš priliči da se posle pobede u polufinalu zalećem ka mom boksu i grlim svoju ekipu, ali sam osetio da je ispravno to da uradim - rekao je posle meča Južnoamerikanac, kome je plasman u finale veliki i kao samo osvajanje trofeja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA