≫ 

Nole drhtavim glasom pred srpskim novinarima rekao ono čega se svi plaše: Ne mogu više ovako, od danas do sutra (VIDEO)

Najbolji srpski teniser najavio mogućnost nove duže pauze od tenisa

  • 57

Novak Đoković je poražen od Hjeona Čunga u osmini finala, a povreda ga je omela da pokaže svoj puni potencijal. Jasno je bilo da na Australijan open nije došao 100% spreman, a nakon ispadanja otkrio je i da je bio na lekovima protiv upale kako bi izdržao napore u Melburnu.

U prvom delu konferencije gde je pričao na engleskom, Novak je nahvalio Čunga, dok je u drugom delu konferencije, pred srpskim medijima otvorio dušu i otkrio detalje o povredi i da je bio na lekovima protiv upale da bi uopšte izdržao ovaj turnir.

>>> Zabrinjavajuća izjava Novaka posle meča: Odlučiću s lekarima šta ću da radim u budućnosti, ovo frustrira!

>>> KO JE ČUNG? PET stvari o korejskom Đokoviću, novoj zvezdi svetskog tenisa! (VIDEO)

Takođe je istakao i da ga možda čeka i nova duža pauza nakon konsultacije sa doktorima, a da će možda uzeti u obzir i operaciju ukoliko stručnjaci kažu da je to pravo rešenje.

- Nije bila operacija jer sam bio uveren od strane svih stručnjaka da u to vreme to nije bila najbolja opcija za mene. Da li će se to pojaviti kao mogućnost, ne zna. Očigledno moram da se konsultujem sada sa njima. Očigledno nisam ni blizu stoprocentnog zalečenja te povrede. Nažalost pri kraju prvog seta je ponovo počelo malo da boli.

Novaku ukazuju medicinsku pomoć zbog bola u laktu tokom meča sa Čungom; Foto: Tanjug/AP

- Onda sam opet bio pod tim antiupalnim lekovima, koje nikako ne volim, ali sam na njima živeo godinu i po dana zbog ovoga, pa sam morao ponovo da ih konzumiram da bih izdržao ovaj turnir - rekao je Novak uz drhtanje u glasu i najavio da će sigurno pronaći dugoročno rešenje.

- Ali dobro, to je nešto što je normalno za sportiste  na visokom nivou, iako je ta hemija nešto što uvek ima neželjene nus pojave. Ali moram da pokušam da pronađem neko novo rešenje na duže staze. Da ne moram da se nalazim više u ovakvim situacijama da nalazim rešenje od danas za sutra, to nije fer. Ne znam, videćemo. Možda je duža pauza ponovo preda mnom, moram da snimim i da vidim sve - zaključio je Đoković u razgovoru sa srpskim medijima.

On je dodao da ne zna kakav će biti plan za dalje:

- Tako je kako je, moram da prihvatim stvari kakve jesu, hvala bogu tenis mi nije jedina stvar u životu, iako bih voleo da igram. Čekao sam šest meseci, takve su okolnosti bile da sam imao tračak nade da mogu da odigram ovde. Igrao sam, zahvalan sam na činjenici da sam mogao da odigram četiri meča i naravno da bi bilo idealno da nisam imao bolove, pa verujem da bi situacija na terenu bila malo drugačija, posebno da sam imao mogućnost da odserviram jače i preciznije. Možda bih stvorio prednost u tom elementu igre, ali to nije slučaj, morao sam da se nosim sa tim bolom i izgubim meč, ali dobro – idemo dalje- kaže Đoković i jasno poručuje da je zdravlje prioritet.

Foto: AP/Tanjug

- Ako niste zdravi, ne možete da radite svoj posao. Prvi put sam u toj situaciji, ali ne treba biti pesimističan i negativan, već potpuno suprotno. Ako se pogleda šira slika, imam neverovatnu karijeru i blagoslov da se bavim ovim poslom.

- Ne treba razgovarati o tome i biti tužan zbog ove situacije – nisam doktor, moram da pratim šta drugi ljudi govore, ali sam se uvek trudio da imam kritičko mišljenje i, na osnovu tih mišljenja, donesem odluku uz podršku najbližih. Ne osećam da je tenis iz mene izvukao svu motivaciju.

- Naprotiv, tenis mi je platforma za razvoj kao čoveka, moje ljubavi i strasti, nešto što me čini srećnim. Ako je samo to pitanje, onda nema dileme – nastaviću da igram. Ali situacija je trenutno takva da moram da se nosim sa ovim problemima i nadam se boljem sutra. Nisam sam u ovome, privilegija je da imam pristup najboljim ekspertima i ljudima koji imaju mnogo iskustva sa ovim povredama - zaključio je Đoković.

VIDEO: Pogledajte najbolje poteze sa meča Đokovića i Čunga

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    22. januar 2018 | 14:34

    Nole niko nije bio dozivotni br.1 ! Ti si za nas uvek br.1.Zdravlje je najvaznije!

  • Mašina

    22. januar 2018 | 15:31

    Idi na jahtu druze sa porodicom uzivaj

  • Ceca Zv.

    22. januar 2018 | 14:53

    Nole lijem suze I pijem bromazepam. Ili idi ili ozdravi. Nemogu vise izdrzati poraze. Tvoji a mene bole. Penzionerka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA