≫ 

Novo finale za neuništivog Federera: Švajcarac sad ima priliku da prestigne Novaka

Borna Ćorić pružio jak otpor švajcarskoj legendi u polufinalu Mastersa u Indijen Velsu

  • 7

Prvi finalista Mastersa u Indijen Velsu je poznat - Rodžer Federer!

Neprevaziđeni Švajcarac odigrao je uzbudljiv meč protiv 15 godina mlađeg Hrvata Borne Ćorića, dobio ga u tri seta 5:7, 6:4, 6:4, pa će u finalu igrati za još jedan trofej u svojoj prebogatoj karijeri.

U borbi za pehar ga čeka bolji Huan Martin Del Potro koji je nadigrao Miloša Raonića (6:2, 6:3).

Federeru je ovo osmo finale turnira u kalifornijskoj pustinji, pet puta ga je osvajao - koliko i Novak Đoković, a ukoliko to ponovi još jednom postaće igrač sa najviše trofeja od kada se igra Masters u Indijen Velsu.

Impresivan je Federer bio i protiv skoro duplo mlađeg rivala, Ćorić je igrao sjajan tenis, uspeo da uzme prvi set, u drugom imao 2:0, 3:1 i 4:2, ali je neverovatni Švajcarac režirao preokret i anulirao prednost rivala, a potom i vratio egal u setovima.

U trećem periodu igre do izražaja je došla mentalna snaga i iskustvo koje je nesumnjivo na strani Švajcarca u ovakvim duelima.

Imao je Ćorić vođstvo 4:3, ali je do kraja gemove osvajao samo Federer - poslednja dva sa nulom!

Klonuo je Hrvat u odsudnim trenucima, kao da se uplašio prve pobede protiv najvećeg u istoriji tenisa u drugom međusobnom duelu, ali sve pohvale zaslužuje za prikazano u Kaliforniji.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA