≫ 

Šok: Federer ispao u četvrtfinalu Vimbldona, iako je vodio sa 2:0 u setovima! (FOTO)

Najtrofejniji teniser sveta završio ovogodišnje učešće na londonskom Grend Slemu porazom od Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:2

  • 11

Teniser iz Južnoafričke republike, Kevin Anderson, je priredio najveće iznenađenje na ovogodišnjem izdanju Vimbldona pobedivši prvog nosioca, Rodžera Federera, nakon preokreta rezultatom 3:2 (6:2, 7:6, 5:7, 4:6, 11:13) čime se plasirao u polufinale Grend Slema u Londonu.

Ovo je Andersonu bilo prvo četvrtfinale na Vimbldonu, dok mu je ovo takođe i prvi trijumf nad slavnim Švajcarcem u pet dosadašnjih susreta.

Kevin Anderson nakon fenomenalne pobede nad Rodžerom Federerom na turniru u Vimbldonu Foto: Tanjug/Ap

Nakon što je Federer odlično otvorio meč osvojivši prvi set rezultatom 6:2, usledio je neizvestan drugi set koji je Švajcarac rešio u svoju korist nakon taj-brejka.

U tom trenutku su svi na terenu očekivali da će meč biti ubrzo završen, međutim, Kevin Anderson je odlično odigrao u trećem setu koji je osvojio sa 7:5, da bi potom odličnu igru preneo i na četvrti set koji je rešio u svoju korist rezultatom 6:4 u gemovima.

Rodžer Federer nezadovoljan napušta teren na Vimbldonu Foto: Tanjug/AP

Usledio je peti, odlučujući set u kome je Anderson nastavio da dobija na samopouzdanju, koje ga je nosilo do prve pobede nad Federerom, pobedivši u poslednjem setu sa 13:11 u gemovima.

Ovo je bio prvi put nakon 85 mečeva da je Federer izgubio svoj servis. Poslednji put mu se to desilo u meču protiv Tomasa Berdiha u prošlogodišnjem polufinalu Vimbldona.

- Ovakvi mečevi su veoma posebni, pobediti Rodžera je nešto čega ću se uvek sećati, ali nadam se da ću odigrati još dva meča na turniru - izjavio je Anderson posle meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA