≫ 

Đere dere! Laslo je šampion Rija, pobeda karijere i prvi trofej za srpskog igrača! (VIDEO)

Laslo iskoristio petu meč loptu u iscrpljujućem gemu protiv Ožer Alijasima

  • 27

Srpski teniser Laslo Đere pobedio je kanadskog igrača Feliksa Ožera Alijasima u finalu turnija u Riju i osvojio svoj prvi trofej u karijeri!

Đere je Alijasima pobedio posle dva različita seta, prvog u kom je sa četiri brejka slavio 6:3 i drugog u kom je prvo jurio zaostatak i na kraju dobio 7:5 brejkom na servis protivnika.

Naš igrač je bio agresivan od starta meča i već je u prvom gemu na servisu protivnika poveo 15:30. Usledio je jedan promašen bekhend koji Laslu nije oborio koncentraciju i uspeo je da već tada napravi brejk, ali i da nagovesti sa koliko će samopouzdanja igrati.

Ožer Alijasim se vratio već u narednom i odgovorio ribrejkom, da bi gotovo do kraja tog dela igre postojao samo jedan igrač. Đere je odigravao, na momente, vanserijske bekhende, brisao je linije i slao duboke lopte pa poveo 4:1.

Kanađanin je nadu povratio brejkom za 4:2, ali je srpski teniser i četvrtim brejkom u prvom setu potvrdio njegovo osvajanje posle 40 minuta igre. Drugi set je bio znatno neizvesniji. Đereov rival nije popuštao, štaviše dozvolio je Đereu samo jedan poen u prvom gemu drugog seta i odmah napravio brejk.

Srećom, zadržao ga je samo do šestog gema kada mu je pala koncentracija i kada je počeo da greši. Laslo je izjednačio na 3:3 i od tada se igralo gem za gem sve do 12. U njemu se Ožer Alijasim mučio sa servisom pa je Laslo vrebao svoju šansu i u maratonskom gemu iskoristio petu meč loptu da kompletira najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Da podsetimo, Đere je do finala i pobede u Riju došao pobedama nad Dominikom Timom, Tarom Danijelom, Kasperom Rudom, pre nego što će mu u polufinalu meč predati Aljaž Bedene. Nije ni tu stao i u svom prvom finalu, osvojio je i prvu ATP titulu koja će mu od ponedeljka obezbediti skok na ATP listi.

Đere je trenutno 90. teniser na svetu, a turnir u Riju nosi čak 500 ATP bodova i prvi je takav turnir u istoriji Brazila.

VIDEO - Nole je najbolji sportista na svetu!

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    25. februar 2019 | 00:01

    Samo napred sine, nek ti je srecno,

  • Ja

    25. februar 2019 | 00:13

    Bravo dečko! Samo napred!

  • LA

    24. februar 2019 | 23:34

    Bravoooo decko! Mnogo me je obradovala njegova pobeda. Ipak ne mogu da zadrzim suze, tako mlad ostao bez roditelja. Zelim mu svu srecu ovog sveta i jos mnogo titula!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA