Novica Veličković raskinuo ugovor s Realom

Srpski košarkaš posle tri godine odlazi iz Madrida, "kraljevski klub" rastao se i sa Hrvatom Tomićem

  • 0

Iako je imao ugovor na još jednu sezonu, bivši krilni centar Partizana Novica Veličković (25), srpski reprezentativac, nije više član Realove košarkaške sekcije. Ugovor je raskinuo sporazumno, dan pošto je stao na ludi kamen.

Odlazi i gorostasni Hrvat Ante Tomić (25), koji nije obnovio saradnju na još godinu dana. U klubu ne spore njegov učinak pod protivničkim košem, ali nisu zadovoljni igrom u odbrani.

Veličković je u Real došao pre tri godine kao želja tadašnjeg Realovog trenera Italijana Etorea Mesine, koji je nedavno preuzeo CSKA. Možda Novica bude novi klupski drug Miloša Teodosića i Nenada Krstića?

U prvoj sezoni bio je sjajan. Ubrzo je proglašen za najboljeg igrača meseca u španskoj ligi, jednoj od najjačih na svetu. U prošloj sezoni kuburio je s povredama, pa nije bio u prvom planu kod trenera Pabla Lasa. Kada se oporavio, blesnuo je u polufinalu prvenstva protiv Kahe Laboral, ali je u finalnoj seriji sa najljućim rivalom Barselonom opet bio ispod proseka.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA