≫ 

Da li je zaista zdravo? Ovo je NAJVAŽNIJA stvar koju morate da znate ako KUPUJETE smrznuto voće i povrće

Voće i povrće kao bogat izvor minerala vitamina i vlakana, neophodni su u ishrani u svakoj životnoj dobi

  • 1

Opšte je poznato da ishrana bogata povrćem i voćem snižava krvni pritisak, smanjuju rizik od srčanih oboljenja smanjuje nivo holesterola u krvi.

SRBIJA IMA LEK ZA SKORO SVE BOLESTI: Nalazi se svuda oko nas, a o tome gotovo da pojma nemamo

Evo zašto odmah treba da prestanete da ljuštite povrće

Sve ovo se odnosi na sveže povrće, jer zaleđeno nema toliko hranljivih sastojaka kao ono tek ubrano na nekoj farmi.

Nauka se ne slaže sa ovom konstatacijom.

Univerzitet u Džordžiji je sproveo jedno istraživanje na temu smrznute hrane. Oni su zapravo merili hranljivu vrednost povrće u sve tri faze, kao sveže, kada stoji u frižideru 5 dana i kao smrznuto.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Studije su pokazale da je nutritivna vrednost povrća u sve tri faze gotovo jednaka. Prema tome, vitamini i minerali ne nestaju iz povrća kada se ono zaledi.

Razlog leži u sledećem - što se ono bere u trenutku zrelosti i odmah se zamrzava. Čak se smatra da kao sveže dok putuje od farme do marketa, a to može da traje i nedelju dana, mogu da izgube na kvalitetu.

Povrće i voće treba konzumirati u oba oblika. Jedite sezonsko voće i povrće. Kada je sezona jagoda, sigurno nećete jesti smrznute. Zapravo, najbolje je da se u vasoj ishrani nađe kombinacija svežeg i zamrznutog povrća.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok33

    8. maj 2017 | 16:31

    Veoma poucan tekst, kad bi vise bilo ovakvih stvari, a ne o starletama i ko se kad skinuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA