PRORUSKE SNAGE SVE MOĆNIJE: Okupirane još dve ukrajinske institucije

U gradu Garlovki, na istoku Ukrajine, proruski separatisti zauzeli su sedište vlade i policije, nakon okupacije nekoliko zgrada u Lugansku i nemira na centralnom kijevskom Trgu nezavisnosti

  • 9

Proruske snage zauzele su danas zgradu lokalne vlade i sedište policije u gradu Gorlovki, na istoku Ukrajine, saopštio je neimenovani policijski zvaničnik u regionalnom glavnom gradu Donjecku.

On je dodao i da u sedištu policije nije bilo oružja, kako prenosi Rojters.

Proruske snage juče su zauzele više zgrada u gradu Lugansku, a tada je došlo do razmene vatre prilikom upada u sedište lokalne policije.

Oko dvadeset naoružanih ljudi pucalo je na zgradu, u nastojanju da primora policiju da preda oružje, a više od 3.000 proruskih demonstranata upalo je prethodno u regionalnu administrativnu zgradu u Lugansku.

U međuvremenu su oživeli i sukobi na centralnom kijevskom Trgu nezavisnosti, Majdanu, kada je sinoć izbila masovna tuča pripadnika samoodbrane Majdana i navodno pripadnika krajnje desničarske stranke UNA, prenela je "Raša tudej".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA