Nemci žele da proglase Albaniju sigurnom zemljom

Jedna zemlja važi kao sigurna, ako nemačka vlada smatra da u njoj vladaju slični pravni standardi kao u Nemačkoj. Ukoliko Albanija bude proglašena sigurnom zemljom, nemačka vlada će podnosioce zahteva za azil moći brže da vrati u matičnu zemlju

  • 24

Vladajući demohrišćani kancelara Angele Merkel žele da Albaniju uvrste na listu takozvanih "sigurnih zemalja", kako bi, zatim, nemačke vlasti mogle lakše, brže i efikasnije da podnosioce zahteva za azil iz te države vraćaju u matičnu zemlju.

- Mi razmislsjamo o tome da li bi Albanija, možda, mogla da bude proglašena sigurnom zemljom - rekao je danas parlamentarni direktor poslaničkog kluba demohrišćana u Budnestagu Mihael Grose-Bremer, naglasivši da bi i Crna Gora mogla doći u obzir za taj status, koji je nemačka vlada Srbiji već dodelila.

Jedna zemlja važi kao sigurna, ako nemačka vlada smatra da u toj zemlji vladaju slični pravni standardi kao u Nemačkoj i da odbijeni podnosioci zahteva za azil u domovini ne mogu biti proganjani, ukazuju mediji.

Nemačka vlada usvojila je krajem aprila nacrt jednog zakona kojim se Srbija proglašava sigurnom zemljom, što znači da su zahtevi za azil građana Srbije u principu neosnovani, ali se pojedinačno mogu potvrditi i da se postupak za povratak azilanata u domovinu skraćuje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Polovina vas ne kapira tekst

    3. jun 2014 | 20:50

    Vidim ovde da pola ili ne kapira ili ne čita tekst.Nemačka Albanuju smatra v....inom,ali ima ogroman broj albanskih Azilanata sa kojima ne zna šta će.Ko je lud da pušta takve u svoju zemlju.Pa onda lepo proglase Albaniju sigurnom zemljom,iako to nije,i lepo na taj način sve podnosioce azila vrate svojoj kući tamo.Čistka...Kao i svako smeće što se čisti.

  • Žika

    3. jun 2014 | 21:07

    Sigurna zemlja...za kriminalce, ludake i poremecen narod

  • GRADjANIN X

    3. jun 2014 | 20:22

    Zašto da ne, to su saveznici iz Drugog svetskog rata!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA