Poplave otkrile masovne grobnice!

Tokom rata 1990-ih godina, u BiH je život izgubilo oko 100.000 ljudi, a hiljade nestalih nikada nisu pronadjene. Poslednjih godina se sve ređe nalaze masovne grobnice

  • 47

Nedavne poplave u BiH otkrile su dve masovne grobnice između Maglaja i Doboja sa ostacima devet muslimana ubijenih tokom rata 1990-ih godina.

Ostaci su ekshumirani pošto se voda povukla iz grobnica međusobno udaljenih nekoliko stotina metara, izjavila je agenciji Frans pres predstavnica za štampu Instituta za nestala lica BiH Lejla Čengić.

Veruje se da su žrtve bili muslimanski muškarci iz obližnje Jablanice, koje su 1992. godine ubili bosanski Srbi, rekla je Čengićeva. Njihov identitet tek treba da bude utvrđen analizom DNK.

AFP navodi da je tokom rata u BiH život izgubilo oko 100.000 ljudi, a hiljade nestalih nikada nisu pronadjene. Poslednjih godina se sve ređe nalaze masovne grobnice. Prethodno je prošle godine otkrivena jedna grobnica, u kojoj su bili ostaci više od 400 ljudi.

Vlasti u BiH upozorile su i na opasnost od nagaznih mina koje su izmestila klizišta i poplave.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bosanac

    6. jun 2014 | 22:05

    Iz Bosne sam, i obišao sam Tomašicu, mjesto gdje je nedavno ponađeno preko 300 ljudskih ostataka. Neopisivo je kad to doživiš uživo, ovo preko interneta nije to to. Zbog toga ne mogu da shvatim kako neko može da brije na rat i da širi mržnju među ovim balkanskim narodima. Većinom su mladi ljudi, međutim na svakih 5 zatucanih ljudi dođe 50 osvještenih koji razumiju šta je biti čovjek, i kojima je bitnije pomoći čovjeku bez obzira na vjeru i naciju. Još par generacija i imat ćemo normalnu omladinu, još samo da nam političari prestanu biti smeće puno nacionalizma, biće super.

  • Armagedon

    6. jun 2014 | 21:57

    Pitam se samo ko je ubijao Srbe ,verovatno su se sami ubijali a potom zakopali.

  • Ing

    6. jun 2014 | 22:02

    Dokle više ta propaganda. Čim je masovna grobnica, odmah su Srbi nekoga ubili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA