Uhapšen zbog sumnje da je vršio milionske malverzacije sa pšenicom

- Sumnja se da je M. T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne. Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na iznos od 96.977.849 dinara - navodi valjevska policija

  • 10

Jedan od najpoznatijih valjevskih privrednika, M. T. (64), uhapšen je zbog sumnje da je izvršio malverzacije vezano za pšenicu iz Robnih rezervi. Njemu je određen pritvor.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, M. T. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

- Krivičnom prijavom obuhvaćeni su V.S (1956) iz Beograda, zaposlen u preduzeću "Jugoinspekt" AD Beograd, Z.M. (1965) i M.P. (1955) iz Beograda, zaposleni u Republičkoj direkciji za robne rezerve, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, kao i LJ.T. (1952) iz Valjeva, bivši radnik PD "Braća Todorović" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave. Postoji osnov sumnje da su M.T. i V.S. u toku 2012. godine sačinjavali fiktivnu dokumentaciju o kontroli merkantilne pšenice, čije se skladištenje vršilo u silosima u vlasništvu preduzeća "Braće Todorović"- navodi se u policijskom saopštenju.

Sumnja se i da je Z.M. sačinjavao ugovore o kupoprodaji pšenice sa neistinitim podacima o prodavcu i količini robe.  M.P. se tereti da je potpisivao ove ugovore u svojstvu odgovornog lica Republičke direkcije, iako je znao da je prethodno zaključeni ugovor o skladištenju istekao, omogućivši M.T. da na taj način pribavi, na štetu Direkcije, imovinsku korist od 12.515.880 dinara.

- Sumnja se da je M.T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve i tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne. Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na iznos od 96.977.849 dinara - navodi valjevska policija.

Uhapšeni M. T.  je poznati valjevski privrednik i vlasnik je nekoliko pekara na području Valjeva.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C c c

    12. jun 2014 | 17:14

    U Požarevcu prošle godine ustanobljen manjak pšenice od 1 300 vagona i ne da direktor nije u zatvoru već je i dalje direktor!

  • Mako

    12. jun 2014 | 17:28

    Jel ima u srbiji da neko nije pokro državnu firmu?

  • Akter

    12. jun 2014 | 17:26

    Eto ustede, oduzeti im sve sto imaju i na njivu. Takvih je puna Srbija u pitanju su milijarde evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA