UPAD U PROSTORIJE SNS: Naoružan pretio samoubistvom! (FOTO)

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je muškarac star više od 50 godina ušao u sedište stranke naoružan pištoljem i tražio da razgovara sa nekim od rukovodstva stranke zbog problema koje je imao prethodnih nekoliko godina

  • 45

Dragoljub G. (57) ušao je jutros oko 9.30 časova u centralne prostorije Srpske napredne stranke, na Novom Beogradu naoružan pištoljem, preteći da će da izvrši samoubistvo.

Kako saznajemo, Dragoljub G. radio je ranije u privatnoj firmi za obezbeđenje, ali je pre otprilike godinu dana dobio otkaz. Zbog niza finansijskih i drugih problema, odlučio je da izvrši samoubistvo, ali je najpre želeo da svoje probleme podeli sa nekim iz Srpske napredne stranke.

Pištolj kalibra 6,35 mm, koji je poneo sa sobom, Dragoljub G. ima u legalnom posedu. Brzom akcijom policije čovek je razoružan, a prema nezvaničnim informacijama biće upućen u psihijatrijsku bolnicu "Laza Lazarević".

Na licu mesta je bio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Kada se Stefanović pojavio u prostorijama stranke sa još jednim čovekom, Dragoljub G. predao mu je svoj pištolj. 

Stefanović je novinarima rekao da je muškarac tražio da razgovara sa nekim od rukovodstva stranke.

- Kada sam ušao, on je predao oružje i rekao šta ima. Zajedno sa pregovaračkim timom, brzo smo završili posao, čovek je razoružan i sve je pod kontrolom. Ne bih sad otkrivao detalje tog razgovora, ali višestruki su problemi sa kojima se suočavao u prethodnim godinama. Naravno, to nije opravdanje i taj čovek je svestan da ovo što je uradio nije najbolji postupak - rekao je Stefanović.

On je dodao da je pomenuti čovek ušao u sedište SNS zbog različitih problema koje je imao unazad nekoliko godina, ali da tom prilikom nije nikom pretio.

- Takođe, muškarac koji je upao u SNS, nije kriminalac, odnosno nije iz kriminogene sredine. Rekao mi je da do sada nije imao poverenja da iznese svoje probleme - istakao je Stefanović.

Na licu mesta bio je i direktor policije Milorad Veljović. Kako je istakao, muškarac je hteo da izvrši samoubistvo verovatno zbog loše ekonomske situacije, ali da je sve uspešno razrešeno. On nije želeo da daje izjave na druge teme.

Tokom ove drame treći sprat zgrade starog Merkatora na Novom Beogradu je bio evakuisan.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Omladinac

    22. jun 2014 | 11:56

    Ljudima je dosta svega. DS je razočarala ljude od kojih je napravila nemisleću hordu i koje je uz pomoć tajkuna opljačkala. Gde je sad Jelena Trivan koja je rekla da će biti rata ako SNS dođe na vlast?

  • Mirko

    22. jun 2014 | 11:58

    Ovakve stvari nisu prijate, na žalost mogu i tragično da se završe. Rat, nemaština koja traje petnaest i više godina ostavlja posledice na ljude. Iz nekog razloga kvrcne nešto, normalan čovek iskoči i postane opasan i za sebe i za druge. Srećom, ovaj slučaj nije završio tragično.

  • Nivea_91

    22. jun 2014 | 12:01

    Neko je najverovatnije naručio ovaj upad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA