Prodaje nagradu pokojne Olivere Marković za 2,4 miliona dinara! (FOTO)

Prodavac koji je ponudio nagradu koju je Markovićeva dobila za životno delo na 36. festivalu "Dana komedije" u Jagodini izneo je u oglasu niz prilično sarkastičnih napomena - da bi potencijalni kupac trebalo nagradu da pokloni Muzeju pozorišne umetnosti, ali i da je strašno što u Srbiji nije regulisan zakon kojim bi bila zabranjena prodaja nagrada od opšteg kulturnog značaja

  • 6

Uz napomenu da je predmet na prodaju namenjen onima koji "žele da postanu veliki dobrotvori i da im se ime pojavi u novinama", na sajtu kupindo.com osvanuo je najblaže rečeno - čudan oglas u kojem se za 2,4 miliona dinara nudi na prodaju nagrada "Zlatni ćuran" pokojne srpske glumice Olivere Marković (1925-2011).

Prodavac koji je ponudio nagradu koju je Markovićeva dobila za životno delo na 36. festivalu "Dana komedije" u Jagodini izneo je u oglasu niz prilično sarkastičnih napomena.

Između ostalog i da bi potencijalni kupac trebalo nagradu da pokloni Muzeju pozorišne umetnosti, ali i da je strašno što u Srbiji nije regulisan zakon kojim bi bila zabranjena prodaja ovakvih i sličnih nagrada od opšteg kulturnog značaja.

"Poređenja radi, sem dobitnika, kolekcionari retkih filmskih statueta ne mogu fizički posedovati jednog Oskara, jer Američka filmska akademija po ugovoru od '50. zahteva pravo preče kupovine po ceni od jednog dolara. S tim u vezi kolekcionari ne mogu posedovati nijednog berlinskog "Zlatnog medveda". Ovo se ne odnosi na "Zlatnog ćurana", jer se niko u Srbiji toga još nije setio" - piše u oglasu.

Prodavac je pritom naglasio i kako je kontaktirao organizatora Festivala "Dani komedije" u Jagodini s idejom da vrati statuetu, ali da se niko nije udostojio ni da mu odgovori na poruku.

Navodeći imena velikana srpskog glumišta koja su ponela ovu nagradu, a među kojima su se našli i Miodrag Petrović Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Bora Todorović, Petar Kralj, Milena Dravić, prodavac je dodao i da uz nagradu kao bonus nudi fotografiju 10x14,4 centimetara Olivere Marković iz ranih dana sa posvetom i autogramom.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che

    22. jul 2014 | 16:31

    Kako dodje do njega?

  • Stanka

    22. jul 2014 | 17:58

    Zašto moram svaki put oplakati ovako nešto bože očajna sam gde živim sve mi uništiše mladost i sve uspomene koje vrede kako u starost bez uspomena iz mladosti

  • Fantom

    22. jul 2014 | 18:22

    Gorane Markovicu...Oces li to regulisati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA