Kiša napravila haos u Vršcu i Kostolcu!

Bujica se spustila sa Vršačkog brega i potopila ulice. Blokirani su lokalni i magistralni putevi, stradao je i Dom zdravlja

  • 0

Veliki deo Vršca je pod vodom, poplavljena je i bolnica, zbog čega su odložene i operacije. Vanredna situacija u nekoliko gradova. Ugrožena TE Kostolac.

U tom gradu za manje od 24 sata palo je oko 200 litara kiše po metru kvadratnom.

Bujica se spustila sa Vršačkog brega i potopila ulice. Blokirani su lokalni i magistralni putevi, stradao je i Dom zdravlja.

- Došlo je do izlivanja vode iz kanalizacije, naše podrumske prostorije su u nivou ispod puta, nivo vode je bio 20-30 cm -  rekao je dr Goran Nešović, zamenik direktora bolnice u Vršcu.

Kako je dodao, opštinski Štab za vanredne situacije je poslao pumpe, pa su brzo reagovali. Ipak, problem je kotlarnica koja je potopljena, i u njoj se trenutno nalazi, kako je rekaa, oko metar - metar i po vode.

- Morali smo da smanjimo operacije, jer je voda probila u delu gde se radi sterilizacija... Sada smo na rezervama koje uvek imamo za hitne operacije -  kaže dr Nešvić.

Kako je naglasio, za sada problema nema, ali ceo program operacija je odložen, kako bi se i reagovalo u eventualnim hitnim slučajevima, s obzirom na to da su poplave u celom gradu.

Potok Mesić, koji je u toku dana porastao za čitavih 5-6 metara, se izlio, a kritičan je duž celog toka kroz grad. Voda se iz potoka izlila u ulicama Cara Lazara, i Sinđelićevoj koja se nalazi u neposrednoj blizini centra grada. U veoma lošem stanju su i mostovi kojih ima 12, a građani su počeli i sami da se okupljaju, nabavljaju džakove i pomažu svojim sugrađanima u odbrani od poplave.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA