BITI ILI NE BITI: Škotski referendum u slikama (FOTO)

Istorijski referendum u Škotskoj je sve bliži i bliži, a celo ostrvo je u neizvesnosti. Pogledajte na koje sve načine vlasti u Britaniji pokušavaju da utiču na glasače

  • 14

Do referenduma u Škotskoj ostalo je još 9 dana. Kako ankete pokazuju da se povećava broj pristalica nezavisnosti, tako vlast u Londonu vuče nove poteze.

Među njima je i najavljena odluka Vlade Velike Britanije o povećanju autonomije i većim nadležnostima za Škote u okviru Ujedinjenog kraljevstva.

Premijer Dejvid Kameron trebalo bi u utorak da ponudi nove ustupke Škotlanđanima očekujući da će to biti pomoći da na referendumskom tasu ipak bude više "NE" glasova.

Naime, 18. septembra, u četvrtak, Škotlanđani će na referendumu odgovarati na pitanje: "Da li Škotska treba da bude nezavisna država?" Od glasača će se tražiti samo da zaokruže "DA" ili "NE".

Najnovije ankete pokazuju da će rezultat biti vrlo tesan, jer je prema posledenjem ispitivanju javnog mnenja 51 procenat Škota za "DA" to jest za nezavisnost i otcepljenje od Velike Britanije, dok je 49 procenata protiv toga, piše b92.

U ponedeljak je u Londonu objavljeno da britanska kraljevska porodica čeka prinovu i da će prinčevski par Vilijem i Kejt dobiti drugo dete. Britanski mediji odmah su počeli da prognoziraju kako će ova vest uticati na ishod referenduma.

Ostrvska štampa navodi i da je kraljica Elizabeta zabrinuta za sudbinu Ujedinjenog kraljevstva, iako je zvanično njen stav neutralan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coara

    9. septembar 2014 | 12:32

    Zaigrala mecka I pred njihovim vratima! Neka neka,medju prvina su se utrcavali da priznaju Kosovo! Independence to Scotland!

  • momazver

    9. septembar 2014 | 12:41

    GO Scotland GOGO.....GO Scotland GOGO...

  • Kate

    9. septembar 2014 | 12:30

    Ako se Skotska uspe da se otcepi onda Nemcima treba skinuti kapu!!! Jos jedan dobro uradjen posao! Ko li je sledeci da mi je znati!? Spanija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA