ISPOVEST SRPSKOG LEKARA KOJI JE IMAO RAK: U život me vratila marihuana!

- Uključio sam sve moguće alternative. Koristio sam razne preparate, kapi, sirup iz manastira Ravanica, preparate iz Čapljine, kapi sa Kube... O ulju kanabisa sam čuo, ali pošto je van zakona i kažnjivo, bilo mi je teško da ga nabavim i da prodavca na crno ubedim da nisam neki provokator - priča P. B, koji je karcinom pluća s metastazama na limfnim čvorovima izlečio uljem od kanabisa

  • 5

Pedesetogodišnjem lekaru iz unutrašnjosti pre šest meseci otkriven je karcinom pluća sa metastazama na limfnim čvorovima. Stadijum dva na tri. O tome kako je uljem od kanabisa izlečio rak progovorio je tek nedavno objašnjavajući zašto se na to odlučio i ističući da je svim silama za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

- Kolege su odmah učinile sve da mi pomognu. Nakon početnog šoka, rešio sam da krenem u borbu protiv jednog vrlo nezgodnog protivnika - započinje P. B. ispovest za "Blic".

- Ima jako mnogo prevaranata koji prodaju dozu od pet mililitara i za 3.000 evra. Ono kad je pravo mora biti kao smola, zlatnožute boje kao zlatni prsten. Nikako braon ili zelene boje. Pakuje se u špriceve u doze po pet mililitara. Koristi se tako što se kapljica veličine pola zrna pirinča razmaže na jagodicu prsta ili se stavi pod jezik - kaže Alen Azerić, član Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu HUPED, koje ulje od kanabisa poklanja obolelima.

Kao pobornik klasične medicine, krenuo je na hemoterapije i od tada do danas prošao kroz pet ciklusa.

- Uključio sam sve moguće alternative. Koristio sam razne preparate, kapi, sirup iz manastira Ravanica, preparate iz Čapljine, kapi sa Kube... O ulju kanabisa sam čuo, ali pošto je van zakona i kažnjivo, bilo mi je teško da ga nabavim i da prodavca na crno ubedim da nisam neki provokator - priča P. B.

Pre nego što je počeo terapiju, raspitao se da li će moći da radi.

- Sve što osećam kad uzimam ulje je suvoća usta i ponekad blagi prolazni osećaj lebdenja u glavi - objašnjava P. B.

I P. B. je radikalno promenio ishranu, koristi ulje i ide na hemoterapiju. Poslednji nalazi na njegovim plućima su zapanjujući.

- Već posle tri meseca se videlo da se karcinom smanjuje, a poslednji nalaz skenera je uredan. Moj radiolog je oduševljen. Rekao sam onkologu da koristim ulje kanabisa, na šta je slegnuo ramenima i rekao da uzimam sve što mislim da će mi pomoći - kaže P. B.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lazo

    26. septembar 2014 | 14:03

    Gdje se moze nabaviti ovo ulje??

  • WWW

    26. septembar 2014 | 15:36

    PA SUPER.HVALA ZA RECEPT.

  • Igor

    10. februar 2016 | 17:18

    I šta se čeka? Kada će se legalizovati kanabis? Koliko još ljudi treba da umre? Vidim i sebe na spisku za odstrel,ali neka bar moja deca imaju mogućnost da se leče i izleče (zlu ne trebalo)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA