OVAKAV MJUZIKL NEMA NI BRODVEJ: Put oko sveta za 80 dana na srpski način! (FOTO)

Inkluzivni mjuzikl "Čarobno Putovanje",u režiji Đorđa Makarevića, biće ponovo izvedena 13. oktobra 2014. godine u 19.30 časova na sceni Pozorišta na Terazijama. Karte za predstavu se mogu kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama. Kupovinom karata direktno pomažete realizaciju same predstave

  • 0

Još jedno izdanje predstave prvog inkluzivnog mjuzikla "Čarobno putovanje" biće izvedeno 13. oktobra 2014. sa početkom od 19 i 30 na sceni Pozorišta na Terazijama. Jedinstveni pozorišni komad predstavlja jedini inkluzivni mjuzikl u svetu u kome glavne likove tumače mladi sa autizmom.

Mjuzikl sa potpisom reditelja Đorđa Makarevića, za samo godinu i po dana ostvario je veliki uspeh, a najubedljiviji dokaz toga je prestižna Nagrada grada Beograda.

Makarević je ovom predstavom stekao status jedinog reditelja u svetu kojem je pošlo za rukom da realizuje ovakav projekat.

- Pošto se zove “Čarobno putovanje”, nadam se da će se naredna izvođenja nastaviti “čarobno” i da ćemo nastupati preko granica Srbije, tim pre što ovakva predstava ne postoji nigde u svetu, pa čak ni na čuvenom Brodveju - kaže Makarević.

Mjuzikl je napravljen po uzoru na tekst Žila Verna “Put oko sveta za 80 dana”, pa radnja predstave govori o tome da ljudi na svom životnom putu upoznaju različite ljude i nakon upoznavanja – razbijaju predrasude.

Predstava je rađena u koprodukciji sa Republičkim udruženjem Srbije za pomoć osobama sa autizmom i Ministarstvom rada. Partneri na predstavi su AKUD "Lola" i Tutti Srbija. Karte za predstavu se mogu kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama. Kupovinom karata direktno pomažete realizaciju same predstave.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA