Tito je komandovao albanskom vojskom u Drugom svetskom ratu?!

Titov čovek za vezu, preko kojeg je izdavao direktive komunistima u Albaniji, bio je Miladin Popović sekretar Okružnog komiteta KPJ za Kosovo i Metohiju i jedan od organizatora NOB-a na Kosovu

  • 19

Albanski komunisti su tokom Drugog svetskog rata dobijali komande od Josipa Broza Tita, prenose pojedini portali sa Kosova. Oni ovu informaciju potvrđuju pismom od 9. oktobra 1943. godine koje je poslao svom čoveku za vezu sa albanskim komunistima.

Taj čovek bio je Miladin Popović sekretar Okružnog komiteta KPJ za Kosovo i Metohiju i jedan od organizatora NOB-a na Kosovu.

Po odluci CK KPJ, od oktobra 1941. Popović je bio na partijskom radu u Albaniji, kao delegat CK KPJ. Radio je sa velikim poletom revolucionara na organizovanju i jačanju Komunističke partije Albanije.

Tito je preko njega izdavao direktive za organizaciju borbe u Albaniji i posebno mu je naznačio da lideri komunista u toj zemlji ne smeju da budu uhvaćeni.

Pročitajte i šta je otkriveno u arhivama FBI, o tome da je pravi Tito je bio viši i nije imao dva prsta!

(Telegraf.rs / Izvor: kosovaonline.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametolog

    29. oktobar 2014 | 15:02

    Taj Tito bio fenomen, mislim i vanzemaljce hvatao,i bio je heroj i ratni zlocinac, komandovao albancima...sljedeća vijest je:"Tito vaskrsao".

  • Delije

    29. oktobar 2014 | 14:53

    A to Albanci zaborave !!!

  • Slobo

    29. oktobar 2014 | 14:48

    Imao je samo srednji. Niste dobro procitali izvestaj.I sahranili su ga potrbuske da ga poljubite svi u dupe.Sada ste svi hrabri I iznosite podatke o coveku koji je sve bio samo ne koji je voleo Srbe.Zanimljivo je cuti I neke sada budale kako hvale sve sto je radio.A radio je ovo sto nam se sada desava.Nisam siguran da sve izvestaje nije slao svom poslodavcu.A njegovoslodavac sluzio mu je kao kontraobavestajna sluzba.Strasno je koliko smo mi zaludjen narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA