(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Mrtvačnica prepuna LEŠEVA MIGRANATA iz Sredozemnog mora. Niko ne zna KO SU I ODAKLE SU!

Tela pronalaze slučajno na plažama... Niko ne zna koliko dugo su bila u moru pre nego što su izvađena na površinu, a neka su izobličena do neprepoznatljivosti

  • 5

Putovanje smrti. Tako je nazvan pokušaj migranata da pređu Sredozemno more u nadi da će pronaći neki bolji život. Neretko se dogodi da se prevrnu čamci u kojima su oni smešteni, a mrtvačnice u libijskoj luci Misrati su prepune, a broj nastradalih je sve veći. Ipak ono što je najgore je to da vlasti nemaju mogućnost da identifikuju mrtva tela.

Hasan Omar, vozač jedinog vozila Hitne pomoći u Misrati koji ima hladnjaču, rekao je da ovako nešto do sada nikada nije video. Veliki broj tela nastradalih osoba ostaju pod vodom sve dok ih talasi ne izbace na obalu, objavila je Al Jazeera Balkans.

- Jezivo je, a miris je strašan. Tela budu u vodi od 20 do 30 dana, a neka izjedu ribe, dok su druga ili naduvena ili u stanju raspada od soli. Pojedina budu pronađena kako plutaju na površini, pa ih ribari dovezu do obale - kaže Omar.

- Tela se pronalaze slučajno na plažama. Niko ne zna koliko dugo su bila u moru pre nego što su izvađena na površinu, a neka su toliko izobličena kao da su mnogo vremena provela u vodi. Ovde je čak i telo jednog dečaka, koji je najverovatnije imao tri ili četiri godine - kaže reporterka ove televizije.

Mohamed al Geiš, upravnik mrtvačnice ističe da je veoma teško gledati ova tela. Niko ne pita za njih, a oni nemaju mogućnost da uzmu DNK.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Pomoću hladnjaka pokušavamo da ih očuvamo, ne možemo da ih zamrznemo. Govorimo da je smrt večni počinak, ali ovo nije tako. Ova tela umeju da ostanu ovde i do sedam meseci, a u smrti pate kao i u životu.

Svako telo dobija svoj broj i upisuje se jedino lokacija na kojoj je pronađeno. Neidentifikovana tela će na kraju biti sahranjena na groblju kod peščanih dina, gde su ukopana i tela pripadnika Gadafijevih snaga 2011. godina.

Mnogi migranti za ovu priču sigurno neće čuti, a svaki od njih rizikuje da završi upravo ovde - na groblju za bezimene u Misrati.

PAŽNJA: Video je uznemirujuće sadržine i gledate ga na svoju odgovornost:

(Telegraf.rs / Al Jazeera)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saska

    11. maj 2015 | 20:19

    Boze sacuvaj,jadni ljudi. Sto ih nisu barem slozili i pokrili kako treba. Pokoj im dusi. Zalosno.

  • ja

    11. maj 2015 | 21:26

    ovo je sve delo amerikanaca,nadam se da ce jednog dana i njima ovo da se desi. amin

  • Dejan B.

    11. maj 2015 | 23:09

    Zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA