ORIĆ: Odavde živ u Srbiju neću!

Naser Orić, koji je pred Sudom u Hagu pravosnažno oslobođen odgovornosti za zločine nad Srbima, je po raspisivanju poternice izjavio da će ga Srbija i RS proganjati dok je živ

  • 39

Nasera Orića je u pritvorskoj jedinici zatvora kraj Ženeve posetio načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković koji je "Dnevnom avazu" preneo Orićevu poruku.

PO SRPSKOJ OPTUŽNICI: Uhapšen Naser Orić u Bernu!

- Ja sam državljanin BiH i kao takav ne bežim od organa gonjenja države koja ima svoje pravosudne organe, koji mogu da me gone. Ne bežim od toga da mi Hag ponovo sudi, a ne bežim ni od toga da mi sudi Švajcarska, ako želi. Ali odavde živ u Srbiju neću - poručio je Orić koji je po poternici Srbije uhapšen 10. juna.

BRUTALNI ZLOČINI NASERA ORIĆA: Golim rukama vadio oči srpskom civilu!

Duraković je nakon posete Nasera Orića, rekao da je uočio određenu napetost kod nekadašnjeg srebreničkog komandanta, "koji je svestan da ovo više nije pravno pitanje, već politička igra".

Foto: Youtube / Ibro Zahirovic Foto: Youtube / Ibro Zahirovic

CELA BIH NA NOGAMA ZBOG ORIĆA: Traže prekid diplomatskih odnosa sa Srbijom! (FOTO)

- Nadam se da će advokati ubrzo imati neki svoj stav prema švajcarskom sudu koji će delovati i pustiti Nasera na slobodu - dodao je Duraković.

Podsetimo, Interpol Srbije raspisao je u februaru prošle godine poternicu za Naserom Orićem jer ga srpsko Tužilaštvo za ratne zločine sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju 1992. godine.

ZBOG NASERA ORIĆA: Traži se odlaganje posete Tomislava Nikolića Sarajevu!

Sumnja se da je Orić sa još četvoricom osumnjičenih 12. jula 1992. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Zalazje, Donji Potočari, u opštini Srebrenica, na istoku BiH.

Foto: sense-agency.com Foto: sense-agency.com

Naser Orić i još četiri osumnjičena terete se da su tom prilikom ubili devet civila srpske nacionalnosti.

Pored Orića, međunarodna poternica je raspisana i za ratnim načelnikom policijske stanice u Srebrenici Hakojom Meholjićem i još trojicom Bošnjaka.

Orić tvrdi da to "ne može biti slučajno" i da za to nisu, kako je kazao, "krivi Srbi, srbijanski lobiji i službe", već vlasti BIH.

Naser Orić, koji je pred Sudom u Hagu pravosnažno oslobođen odgovornosti za zločine nad Srbima, je po raspisivanju poternice izjavio da će ga Srbija i RS proganjati dok je živ.

Srbija nije zahtevala izručenje Nasera Orića!

2008. godine Haški tribunal je pravosnažno oslobodio ratnog zapovednika muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića krivice za nesprečavanje zločina nad Srbima 1992. i 1993. godine.

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ooooo

    18. jun 2015 | 21:09

    Hmmm a ti bi da biras? Pa nece tako moci zlotvore!

  • Република Српска

    18. jun 2015 | 22:54

    Овај Орић је толоко одвратан,жваљав и поган +злочинац као да је из пакла изашо а уз то све и кукавица

  • Еуклид

    18. jun 2015 | 21:59

    Да ли су његове жртве имале могућност избора?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA