UBICA IZ TUNISA PROŠAO OBUKU ZA DŽIHADISTE U LIBIJI: Njegovi saborci su uništili Bardo muzej!

Ubica koji je izvršio masakr u turističkom mestu Sus, u januaru je otišao u Libiju gde je bio na obuci nedaleko od grada Sabrate

  • 0

Napadač Sejfedin Rezgui koji je ubio 38 turista na plaži u Susu, bio je u januaru na obuci u Libiji u isto vreme kada su tamo obučavani i ekstremisti koji su napali u martu Bardo muzej, takođe u Tunisu, izjavio je jedan visoki tuniški bezbednosni zvaničnik.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NOVI SNIMCI MASAKRA U TUNISU: Vrisak, panika na plaži, leševi u hotelu!

Prema rečima Rafika Čelija, Rezgui (24), koji je studirao na Univerzitetu u Keruanu, u januaru je otišao u Libiju gde je bio na obuci nedaleko od grada Sabrate.

POČELA JE PUCNJAVA, VIDEO SAM MRTVO TELO: Jeziva ispovest malog Vukašina koji je preživeo masakr u Tunisu! (FOTO) (VIDEO)

On je pre četiri dana izveo krvavi pir na plaži i pored bazena hotela Riu Imperial Marhaba u Susu kada je ubio 38 osoba pre nego što je ubijen.

Foto: Tanjug/AP/Jawhara FM Foto: Tanjug/AP/Jawhara FM

DA LI JE POČEO SVETI RAT: Masakr u Tunisu, odsecanje glave u Francuskoj, klanica u Kuvajtu! ISIS ostvaruje svoje planove! (FOTO) (VIDEO)

To je bio drugi napad džihadista na turiste u Tunisu u poslednja tri meseca. U martu je izvršen napad u Nacionalnom muzeju Bardo u prestonici Tunisu gde je ubijeno 22 turista.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

OKONČANA DRAMA U TUNISU: 22 osobe ubijene, teroristi likvidirani, oko 200 taoca opet na slobodi! (FOTO) (VIDEO)

Napadači na Bardo, kako je rekao Čeli za AP, bili su u isto vreme na obuci u Libiji kada je tamo bio i Rezgui.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA