OTKRIVENO KO JE UBIO TOMISLAVA SALOPEKA: Rešena misterija iza užasnog zločina!

Nove informacije i detalji o otmici upućuju na sumnju da su napadači imali doušnike unutar francuske kompanije CGG za koju je Salopek radio

  • 25

Nakon razgovora saudijske televizije TV Al Arabiya sa obaveštajnom službom i ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i stručnjacima za islamističke terorističke organizacije, potvrđeno je da je Tomislava Salopeka otela i pogubila libijska islamistička teroristička organizacija Jamat Ansar al-Suna u Libiji, koja širi ideologiju ISIL-a.

Teroristi iz Ansar al-Sune koji su odgovorni za otmicu i ubistvo Tomislava Salopeka imali su krticu u francuskoj firmi. Hrvatska i Egipat i dalje čekaju službenu potvrdu o Salopekovoj smrti, a većina arapskih, ali i svetskih medija analizira svaki detalj u slučaju otmice i pogubljenja hrvatskog državljanina.

 SALOPEKOVA OTMICA NIJE BILA SLUČAJNA: Džihadisti pažljivo planirali kidnapovanje Hrvata

Novinar iz Kaira, Ašraf Abdulhamid, koji je istraživao slučaj, ističe kako nakon otmice i likvidacije Tomislava Salopeka u javnost izlazi mnogo iznenađujućih detalja.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson, AP/Tanjug Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson, AP/Tanjug

Ono što je javnosti već bilo poznato jeste da su nakon otmice egipatske snage ispitivale vozača koji im je dao važne informacije o otmičarima, o naoržanju koje su imali i o njihovom poreklu, što je ispitani zaključio po govoru.

ZAR JE BILO POTREBNO DA OVOM ČOVEKU ODSEKU GLAVU, PA DA SE PONOVO SVI SLOŽIMO? Tragedija Tomislava Salopeka pokazala nam je da smo mi Balkanci ipak braća!

Nove informacije i detalji o otmici upućuju na sumnju da su napadači imali doušnike unutar francuske kompanije CGG za koju je Salopek radio. Oni su otmičarima dojavili vreme i mesto kojim je Salopek trebalo da prođe, gde su ga teroristi i sačekali. Zanimljivo je, ističu istražitelji, kako je otet državljanin koji nije imao posebnu pratnju ni zaštitu, dok su svi ostali strani radnici u toj kompaniji bili zaštićeni. Obaveštajna služba i dalje vodi opširnu istragu, jer teroristi iz Libije nisu došli bez detaljnih informaciija.

Foto: Facebook Foto: Facebook

NOVI DETALJI O OTMICI TOMISLAVA SALOPEKA: Egipatski mediji otkrili pravi razlog zbog kog je ubijen Hrvat!

- Svi dokazi upućuju na to da je otmica bila samo deo propagande kojom teroristi žele da pokažu svetu da je Egipat nesigurna zemlja. Cilj otmice nije bila razmena, već zastrašivanje stranih turista i investitora. Objavljeni video stigao je u vreme kada je egipatski predsednik izjavio kako je Egipat sigurna zemlja - govori ekspert za sigurnost Kaled Okaša i tvrdi da su egipatski istražitelji na temelju snimka i fotografije pogubljenja zaključili da je Salopek ubijen na teritoriji Libije i da ga je pogubila islamistička organizacija Jamat Ansar al-Suni, koja sarađuje sa ISIL-om.

Na istom mestu na kojem je otet Salopek, pre tačno godinu dana otet je i američki državljanin, radnik u američkoj naftnoj kompaniji. Odgovornost je preuzela Sinajska pokrajina, koja je objavila snimak smaknuća četiri meseca kasnije.

(Telegraf.rs/Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelija

    17. avgust 2015 | 14:38

    Porodica tragicno nastradalog Salopeka ima puno pravo da tuzi francusku kompaniju, koja nije adekvatno zastitila svog radnika. I da decicu kpja su ostala bez oca i hranitelja skoluje dok ne zavrse fakultete! Saucesce porodici.

  • Slobodan Mikavica

    17. avgust 2015 | 14:16

    Pogubiti coveka koji nema nikave veze sa politikom ili simpatijama za jednu ili drugu stranu je zlocin nad zlocinima. Ako postoji bog, ili Alah, zlocinci ne nadajte se nicim dobrim u vasem buducem zivotu. Ja vjerujem u to.

  • Nada@

    17. avgust 2015 | 14:22

    Ovo zlo se previse otelo kontroli :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA