OPTUŽNICA ZA SMRT NEDELJKA ĐUKIĆA: Tužilaštvo predlaže 2,5 godine zatvora za Austrijanca koji je vozio šleper

Devet dana nakon nesreće Nedeljko je u niškom Kliničkom centru podlegao povredama. Osnovno javno tužilaštvo je zatražilo da se krivcu za nesreću izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje dve i po godine

  • 4

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv austrijskog državljanina Valtera Šonbergera (60) zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 2. avgusta ove godine na naplatnoj rampi Nais izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su teško povređeni Nedeljko Đukić (21) i njegov brat, osamnaestogodišnji Neven.

ŠLEPER SMRSKAO AUDI NA NAPLATNOJ RAMPI: Dva muškarca teško povređena, lekari se bore za njihov život! (FOTO)

Devet dana nakon nesreće Nedeljko je u niškom Kliničkom centru podlegao povredama. Osnovno javno tužilaštvo je zatražilo da se krivcu za nesreću izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje dve i po godine.

ISPOVEST MLADIĆA KOJI JE PREŽIVEO STRAVIČAN SUDAR: Ne sećam se u kom trenutku nas je udario šleper!

Kako se navodi u optužnom predlogu, Šonberger je upravljajući šleperom marke "reno" krećući se iz Niša ka Beogradu na naplatnoj rampi Nais probio zaštitnu bankinu i prešao u traku kojom su se kretala vozila iz suprotnog smera pa je direktno udario u "audi A6" austrijske registracije kojim je upravljao Neven Đukić dok je njegov brat sedeo na mestu suvozača.

Foto: Facebook / Nedeljko Đukić Foto: Facebook / Nedeljko Đukić

Nedeljko je zadobio teške telesne povede opasne po život u vidu kontuzije glave, karlice i desne butine, serijske frakture rebara obostrano i kontuzije pluća. Preminuo je usled prestanka srčanog rada i disanja izazvanog povredom mozga. Njegov brat imao je predlom leve butne kosti, drugog desnog rebra, nagnječenje grudnog koša i tkiva pluća i brojne razderotine po drugim delovima tela.

Kako je novinarima neposredno nakon nesreće kazao Neven Đukić, on je sa bratom iz Austrije krenuo kod rođaka na svadbu u Leskovac.

Tužilaštvo je osim zatvorske kazne zatražilo da se Šonbergeru izrekne i kazna zabrane upravljanja motornim vozilom "C" kategorije u trajanju od tri meseca. Šonbergeru je nakon nesreće oduzet pasoš i on čeka na suđenje u jednom hostelu u Nišu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA