HOROR U HRVATSKOM IZBEGLIČKOM KAMPU: Migrant oteo dečaka da bi lakše prešao granicu!

Najtragičnije je što ovaj događaj nije usamljen. Slične stvari su se već događale

  • 0

Fotografija na kojoj policajac u rukama drži sirijskog dečaka, nakon čega ga predaje jednom Sirijcu koji na arapskom jeziku pokušava da pronađe njegove roditelje, najpotresniji je prizor iz kampa u Opatovcu.

MILANOVIĆ: Kontramere Srbije su smešne, a ponašanje presmešno!

Dečaka je neko od izbeglica u prolazu oteo i odveo sa sobom kako bi iskoristio to kao prioritet pri ulasku u državu. Nakon što je sa njim ušao u autobus, jednostavno ga je ostavio samog. Prestrašenog dečaka je tada uzeo hrvatski policajac koji je potražio pomoć Sirijaca kako bi se pronašli njegovi roditelji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najtragičnije je što ovaj događaj nije usamljen. Slične stvari su se već događale.

- Nažalost, imamo beskurpulozne ljude koji ne biraju sredstva kako bi se dokopali autobusa i onda čine i ovakve grozote da decu praktički otimaju za ostvarenje svog cilja - rekao je jedan policajac.

Ovo se događalo u poslepodnevnim časovima kada je dolazio autobus koji je u utorak iz kampa odvezao prema Tovarniku prve izbeglice. Situacija je bila napeta,  a velika ulazna vrata na kojima je bilo stotine izbeglica u isčekivanju autobusa bila su pod njihovim stalnim pritiskom pa je interventna policija morada da se umeša da ne bi došlo do stampeda.

CARINSKI RAT JE POČEO: Hrvati na granici ne puštaju SRBE, kao i kamione, autobuse i automobile sa srpskim registracijama! (FOTO)

Deo izbeglica se drži reda pri urkcavanju u autobuse. Tako se recimo Sirijci organizuju u skupine od 60-tak osoba i između sebe biraju čoveka koji im je vođa, pa pri dolasku autobusa svi prate njega i čekaju da od policije dobije poziv da je stigao njihov autobus. Ali ima i onih koje ne zanima red i koji su spremni da gaze preko ostalih da bi se dokopali autobusa i ne paze pri tome ni na najmlađe, čak ih koriste kao prolaz ka autobusu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA