130 GODINA DIVNOG UKUSA I MIRISA: Vinarija "Tikveš" proslavila rođendan (FOTO)

- Napravili smo vino u koje smo sakupili boje, mirise i muziku svakog regiona posebno. Uspeli smo da nas prepoznaju na svim kontinentima - rekao je predsednik Upravnog odbora Svetozar Janeski

  • 0

Vinarija "Tikveš", regionalni lider u proizvodnji vina, sinoć je proslavila 130 godina uspešnog rada. Beogradski hotel "Blu Radisson" bio je ispunjen mnogobrojnim zvanicama koje su uživale u mirisnim notama jedinstvenih vina i izvanrednoj muzici.

PREPOROD BEOGRADSKE PIVARE: Makedonac zakupio BIP!

Predsednik Upravnog odbora Vinarije "Tikveš", gospodin Svetozar Janevski, podsetio je na razvojni put vinarije osnovane 1885. godine koja danas osvaja svetska tržišta.

IGOR ILIEVSKI, DIREKTOR TIKVEŠA: Ovo je ključ uspeha dobrog vina!

- Napravili smo vino u koje smo sakupili boje, mirise i muziku svakog regiona posebno. Uspeli smo da nas prepoznaju na svim kontinentima. Ali, ima još, jer nije kraj. Rekao bih da je tek početak - naveo je on i dodao da je tikveški region izuzetno podneblje za uzgoj loze s mnogo sunca, zbog čega je u "Tikveš" vinima pretočen svaki sunčani dan i mnogo ljubavi.

Foto: Promo Foto: Promo

Predsednik UO Vinarije "Tikveš" poslovni lider veka u regionu

- Trud koji ulažemo u svaki proizvod koji izlazi iz Tikveša je naša obaveza prema vama, našim potrošačima, bez obzira da li se radi o jednoj Smederevki ili Beloj vodi, znajte da ulažemo maksimalno u svaki činilac u celokupnom lancu - istakao je Janevski.

Ključni zaokret u napredovanju najstarije vinarije u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi dogodio se 2003. godine, kada je "Tikveš" kupila investiciona grupe "M6". Ulaganja od preko 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i stroga kontrola kvaliteta, pozicionirala su Vinariju "Tikveš" na mesto lidera na Balkanu koji svojim visokokvalitetnim vinima osvaja inostrano tržište.

U ovom trenutku vinarija "Tikveš" godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50 odsto svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i u regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, i preko 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji "Tikveš" u elitnoj vinskoj industriji, ali i dostupnost u Velikoj Britaniji, zemljama Zapadne Evrope, Skandinaviji, SAD-a i Kini.

Foto: Promo Foto: Promo

Vođen sloganom "kvalitet ispred kvantiteta", "Tikveš" beleži rast iz godine u godinu nudeći odličan kvalitet i širok portfolio proizvoda koji može da zadovolji različite grupe potrošača. Deo strasti Vinarije "Tikveš" čine i izvanredne lokacije vinograda pretočene u poznata i priznata vina širom sveta kao što su Barovo i Lepovo, a koja su prepoznata od strane svetskog eksperta, jednog od pet najboljih enologa u svetu i saradnika vinarije "Tikveš", gospodina Filipa Kambija.

Vinarija "Domain Lepovo" je deo "Tikveš" strategije i to je prva butik vinarija na ovim prostorima po ugledu na francuske butik vinarije fokusirane na ograničenu proizvodnju vina najvišeg kvaliteta od isključivo vlastitih vinograda.

Među gostima koji su uživali u degustraciji vina i izvanrednoj atmosferi našli su se Milutin Mima Karadžić, "Frajle", Snežana Dakić, Oliver Njego, Frano Lasić, Zoran Dašić, Suzana Mančić, Iva Štrljić, Sanja Radan, Miloš Urošević, Dejan Milićević, Tijana Dapčević. Dobroj zabavi doprineli su Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov u pratnji Piano tria.

"Tivkeš" je usmeren ka razvoju kvaliteta svojih proizvoda, inovacijama, praćenju trendova, ali ne zaboravlja značaj nasleđa, spoj tradicionalnog i modernog, podneblja i ljudi, lokalnog i inostranog, što kruniše vinima s neponovljivim ukusom. 130 godina rasta rezultat je vizionarske odlučnosti, znanja, hrabrosti i spremnosti na usavršavanje, a upravo to čini koncept kojim će "Tikveš" nastaviti da razvija svoju autentičnost i lidersku poziciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA