TEK KREĆE RUSKA OFANZIVA: Pojačaćemo napade na džihadiste u Siriji, završavamo rat za 4 meseca!

- Uvek postoji rizik da vas nešto omete, ali u Moskvi razgovaramo o operaciji koja će trajati tri do četiri meseca - rekao je predsednik Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Aleksej Puškov

  • 6

Udari ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji biće intenzivirani i trajaće tri do četiri meseca, izjavio je danas predsednik Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Aleksej Puškov.

RUSI POGODILI PRAVO U CENTAR: Uništen štab Islamske države i fabrika municije! (VIDEO)

- Uvek postoji rizik da vas nešto omete, ali u Moskvi razgovaramo o operaciji koja će trajati tri do četiri meseca - rekao je Puškov za francusku radio stanicu "Evropa 1".

SMRT PUTINU: Islamska država preti da će ubiti ruskog predsednika! (FOTO)

Puškov je ovo izjavio nekoliko sati uoči dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Pariz, gde će se sastati sa liderima Francuske, Nemačke i Ukrajine, prenele su agencije.

Rusija je pre dva dana pokrenula vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Printskrin:YouTube/Business Spectator Printskrin:YouTube/Business Spectator

Ruski Komersant je, pozivajući se na vojne izvore, objavio da su angažovani bombarderi "Su-24M", "Su-34", borbeni avioni "Su-30" i borbeni helikopteri "Mi-24".

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas razuma

    2. oktobar 2015 | 16:45

    Boli uvo Ameriku koga Rusi bombarduju. Da ih je to interesovalo nebi se mesali u sirijsku pricu. Problem je sto im tamane pulene, a drugo pokazuju koliko je lazna prica o njihovim efikasnim napadima na ISIS. Trece vidi se efikasnost ruskog oruzja,a to je ono sto drugi gledaju koji merkaju koje oruzje da kupe i cetvrto Rusija pokazuje NATO alijansi koliko je istina da ce ih americko oruzje zastiti. Lavrov je jasno dao do znanja da vise nece dozvoliti Americi da svojom propagandnom masinerijom pokazuju misice koji su naduvani baloni.

  • Crnogorac

    2. oktobar 2015 | 15:08

    Udri Vladimire...

  • топлистанадреалиста

    2. oktobar 2015 | 15:03

    Браво браћо! Само газите!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA