DEČAK KOGA TRAŽI CEO SVET NIJE NESTAO U SRBIJI: Ovde mu je samo pružena medicinska pomoć!

Prema podacima dobijenim preko UNHCR mali Azam je u Đevđeliji imao zdravstevenu intervenciju nakon što je došao iz Grčke, gde je najverovatnije zadobio povrede u saobraćajno nezgodi

  • 0

Petogodišnji dečak iz Sirije, Azam, za kojim traga cela Evropa, nije nestao u Beogradu. On je sa svojim ocem ušao u Srbiju 9. septembra, ali tu nije nestao već mu je samo pružena medicinska pomoć.

CEO SVET TRAŽI OVOG DEČAKA: Mališan sa razbijenom vilicom poslednji put viđen u Beogradu! (FOTO)

Dečak Azam se sa ocem prijavio u Preševu gde su dobili potvrdu da su tražili azil.

U Beograd su stigli 10. septembra. Tada je malog Azama videla lekarka iz prihvatnog centra kod autobuske stanice.

- Prvo ga je uputila u Tiršovu, zajedno sa ocem, pa je odatle prebačen na maksiofacijalnu kliniku, pa na Urgentni centar i nakon ukazane pomoći je pušten. Već narednog dana otac i sin su bili van granica Srbije i prema ne potvrđenim informacijama stigli su u Nemačku - kaže za "Blic" Mitar Đurašković, nacionalni kordinator za borbu protiv trgovine ljudima iz MUP Srbije.

Prema podacima dobijenim preko UNHCR mali Azam je u Đevđeliji imao zdravstevenu intervenciju nakon što je došao iz Grčke, gde je najverovatnije zadobio povrede u saobraćajno nezgodi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Te povrede je uočila lekarka iz inprovizovane ambulante kod beogradske autobuske stanice i zato je dečaka sa ocem uputila na dalje preglede - naglašava Đurašković i dodaje da je dečak sa ocem izašao iz Urgentnog centra i već sledećeg dana je bio van Srbije.

- Ovo ne može da se vodi kao slučaj nestalog deteta. Dečak je bio u pratnji čoveka koji se predstavio kao otac, a imaju isto prezime u dokumentima. Na snimciima sa sigurnosnih kamera se vidi da taj čovek brižno postupa prema dečaku. Takođe niko nije prijavio nestanak malog Azama - napominje Đurašković.

On kaže da novinar Džon Svini, koji je objavio na Bi-Bi-S da je mali Azam nestao, kao i da je pratio kretanje dečaka, takođe ništa nije prijavio policiji.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA