PAO NA BETONSKI POD SA 11 METARA DOK JE RADIO NA ZVONIKU CRKVE: Užasna smrt radnika iz Vršca!

Inspektor Odeljenja inspekcije rada za Južnobanatski okrug je utvrdio da je poginuli radnik radio "na crno", s obzirom da poslodavac sa njim nije zaključio ugovor o radu ili drugi ugovor u skladu sa zakonom

  • 0

Radnik M. S. (49) je poginuo pošto je pao sa skele dok je radio na zvoniku crkve u selu Izbište kod Vršca.

Inspektor Odeljenja inspekcije rada za Južnobanatski okrug je utvrdio da je juče poginuli radio "na crno", s obzirom na to da poslodavac sa njim nije zaključio ugovor o radu ili drugi ugovor u skladu sa zakonom, niti ga je prijavio na obavezno socijalno osiuranje.

Poslodavac, preduzetnička radnja  iz sela Mali Žam "nije izvestio nadležnu inspekciju rada o početku radova na objektu crkve", saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Postupak nadzora je u toku, a na osnovu utvrđenih činjenica, inspektor rada će preduzeti sve odgovarajuće mere, navodi se u saopštenju.

Do smrtne povrede je došlo prilikom radova na obradi prozora zvonika crkve, "kada je M. S. stojeći na cevi skele, na visini od 11 metara, pao na betonski pod".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA