VELIKA POMOĆ IZ AMERIKE: Ambasador Kirbi Crvenom krstu Srbije uručio donaciju za izbeglice i migrante (FOTO)

- Zadovoljan sam što smo danas ovde da obeležimo ovu donaciju Crvenom krstu Srbije koja će se koristiti za potrebe migranata koji prolaze kroz vašu zemlju - rekao je Majkl Kirbi, američki ambasador u Beogradu

  • 9

Američki ambasador  Majkl Kirbi uručio je Crvenom krstu Srbije donaciju predmeta i opreme koja će se koristiti za potrebe izbeglica i migranata koje prolaze kroz našu zemlju.

Ovo je prva od dve pošiljke čija je ukupna vrednost 665.000 dolara, a donaciju je obezbedilo Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država i realizovalo je preko Evropske komande američke vojske i Ambasade SAD u Beogradu.

- Zadovoljan sam što smo danas ovde da obeležimo ovu donaciju Crvenom krstu Srbije koja će se koristiti za potrebe migranata koji prolaze kroz vašu zemlju. Dok smo razgledali opremu koja je donirana dve stvari su mi posebno privukle pažnju. To su četiri generatora snage 30.ooo vati, jer pomoću njih se može obezbediti struja i svetlo u šatorima, a druga stvar jesu kante za smeće koje su veoma bitne zbog odlaganja otpada kako ne bi dolazilo do širenja zaraza - rekao je Kirbi.

Ambasador je rekao da mu je drago što danas dan provodi u društvu ljudi iz Crvenog krsta i iskoristio priliku da apeluje na sve ljude koji su u mogućnosti daju svoju krv jer je to jako važno za ljude kojima je to potrebno.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Dozvolite mi da kažem da smo moja supruga i ja uživali ove tri godine u Srbiji, mi sutra odlazimo, vraćamo se u Ameriku, ali ćemo poneti Srbiju i ovaj narod u našim srcima - rekao je Kirbi.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Prof. Dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije zahvalio se na ovoj značajnoj donaciji za podršku migrantima koji su kroz našu zemlju prošli u velikom broju, a biće ih i dalje.

- U razgovoru sa gospodinom Kirbijem rekao sam da je Srbija u ovoj krizi pokazala dobro i humano lice pomažući onima kojima je u tom trenutku bilo najpotrebnije - rekao je Radovanović.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

On je dodao da je saradnja sa ambasadorom Majklom Kirbijem svih ovih godina bila izuzetna i da je obeležena sa puno humanitarnih akcija i zahvalio mu se na svim humanitarnim aktivnostima.

Donacija obuhvata: kolica za bebe, dušek i krevete na sprat, kante za smeće, peškire i kupke, šatore, poljske krevete, poslužavnike i pribor za jelo, stolice na rasklapanje, dečje krevetiće, grejače. ćebiće, vreće za spavanje i četiri generatora snage 30.000 vati.

(Saša Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ironija

    28. januar 2016 | 13:39

    Popisam mu se na pomoc,neka ih vodi sebi,a mi cemo mu pomagati.

  • Velislav

    28. januar 2016 | 14:26

    Umesto novčane i druge pomoći (opet farsa) neka ih primi njegova Amerika, koja je ionako od svog postanka primala svakakav šljam.

  • stvarno?

    28. januar 2016 | 14:11

    A jel poslali i kondome?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA