PRETUKAO, PA ZADAVIO KOMŠINICU MILEVU: Monstrum dobio 30 godina zatvora! (FOTO)

Begić je odlukom Višeg suda u Kragujevcu bio prvobitno osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, ali je usvajanjem žalbe Višeg javnog tužioca, Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio presudu

  • 7

Kragujevčanin Igor Begić (36), koji je jula 2013. godine, kao robijaš na vikendu, zadavio komšinicu u njenoj kući, osuđen je odlukom Apelacionog suda u Kragujevcu na 30 godina zatvora

Robijaš zadavio komšinicu, pa otišao u kafanu!

Begić je odlukom Višeg suda u Kragujevcu bio prvobitno osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, ali je usvajanjem žalbe Višeg javnog tužioca, Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio presudu.

Ubistvo se dogodilo u noći između petog i šestog jula 2013. Begić je ubistvo izvršio kao već prekaljeni robijaš, u vreme kada je iz požarevačkog zatvora “Zabela” pušten na vikend.

On je zadavio komšinicu Milevu G. (60) u njenoj kući, opljačkao je i sa tim parama uveče čašćavao kafansko društvo.

Ubica je uhapšen po poternici, jer se nije u ponedeljak, nakon vikenda, javio u zatvor "Zabela“, gde je zbog razbojništava robijao od 2004. godine. Telo nesrećne žene pronađeno je tek nakon hapšenja i priznanja robijaša, 10. jula, na krevetu u sobi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ubica je od dana ubistva do hapšenja koristio mobilni telefon svoje žrtve i još se njenoj rodbini javljao i lažno predstavljao. Igor Begić je istu ženu, svoju komšinicu, opljačkao i pet godina pre nego što je ubio, rekle su tada komšije.

Mileva G., penzionerka, živela je sama u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija. Ubica je verovatno u kuću ušao kroz prozor. Komšinica ubijene žene, M.Ć., tada je rekla da je sve vreme mislila da je Mileva kod familije koju ima u okolnim selima.

- Zvala sam je u petak uveče na mobilni, pa u subotu ujutru, nije se javila. Kasnije opet, bila je nedostupna. Posle par sati mi se javio muškarac i prekinuo vezu. Opet zovem, on mi se predstavi kao unuk iz sela Badnjevac. Tu sam se malo smirila. Zovem je u utorak, da u sredu idemo zajedno po penziju, opet zvoni uzalud. Ni slutila nisam da je moja drugarica mrtva u kući, da je ubio taj narkoman - rekla je tada M.Ć.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Snaja ubijene, iz sela Badnjevac, rekla je posle ubistva da familija ne zna zbog koliko para je sirota žena ubijena, ali da je Mileva G. jedino imala 80 evra koje je skupljala od penzije da kupi drva.

-  Ubio je kao zver, prvo pesnicama, pa zadavio i ostavio je da se raspada na krevetu - rekla je jula 2013. snaja ubijene.

Igor Begić robijao je u vreme ubistva u požarevačkom zatvoru "Zabela“. Pušten je kući na vikend jula 2013. U zatvoru je bio od 2004. godine, od svoje 24. i to zbog velikog broja razbojništava sa elementima nasilja.

Kragujevac, ubistvo, kuća ubijene Mileve, Mileva

Kako se tog ponedeljka nije javio u "Zabelu“, u utorak je raspisana poternica za njim. Uhapšen je u Kniću kraj Kragujevca. Policija ga je ispitivala zbog nekoliko krađa tokom vikenda, a on je skoro usputno, dodao i da je ubio Milevu G.

Ubijena žena i ubica su komšije, a kuće su im na manje od 100 metara udaljenosti.

(M.Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ccc

    5. februar 2016 | 16:33

    KAKVI VIKENDI ZA KRIMINALCE U ZATVORU , SAMO DOZIVOTNA DA NE VIDI NI SUNCA NI MESECA , DA CRKNE TAMO NA HLADNOM BETONU . ZA TAKVE I SLICNE NEMA HUMANIH USLOVA , JER NI U NJIMA NEMA TRUNKE HUMANOSTI .

  • ljubica

    5. februar 2016 | 13:24

    hfala ti boze po prvi put cujem da je ovaj ubica dobio kaznu ali treba da tamo radi i te kako teske poslove a nebda spava i smislja kako bi i tamo nekoga preklao.

  • Pravda

    5. februar 2016 | 13:18

    Kako je moguce da odmah nije dobio 40 godina, nego 18??? Kakvi su nam to sudovi? Sta je bre ovo? Dokle bre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA