ONI SU PONOS SRBIJE: Vojnici pomažu u svim poplavljenim mestima (FOTO)

- Prisustvo vojske motiviše nas da se okupimo u što većem broju tamo gde je najpotrebnije, da solidarno branimo ono što smo mukotrpno sticali, a voda nemilice odnosi - kaže jedan Čačanin

  • 16

Pripadnici Vojske Srbije od danas su angažovani u svim opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija posle poplava. Na mestima gde je prethodna dva dana bilo najteže, u Lučanima, Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Bajinoj Bašti i Novom Pazaru, pojačane su ekipe, koje uz upotrebu inženjerijskih mašina i druge mehanizacije rade na otklanjanju posledica poplavnog talasa.

KO KAŽE DA JE ŽENAMA VOJNICIMA LOŠE? Ovako su DAME VOJSKE SRBIJE proslavile Osmi mart u Africi

Vojska se, na preporuku Vlade za angažovanje raspoloživih kapaciteta i na osnovu odluke ministra odbrane Zorana Đorđevića, od početka uključila u pružanje pomoći organima lokalne samouprave u poplavljenim područjima.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

SPECIJALCI VOJSKE SRBIJE NAJJAČI SU NA BALKANU! Evo koliko košta obuka ovih ELITNIH VOJNIKA

Angažovani su pripadnici Kopnene vojske, Komande za obuku i Ratnog vazduhoplovstva i PVO. Veliki broj angažovanih pripadnika stekao je iskustvo u ovakvim situacijama radeći danonoćno na suzbijanju posledica poplava 2014. godine.

OD SADA VIŠE ŽENA U VOJSCI SRBIJE: Ministarstvo odbrane usvojilo koncept rodne ravnopravnosti

- Pripadnici Druge brigade Kopnene Vojske raspoređeni su u više opština u zapadnoj Srbiji. Tamo gde je najpotrebnije uputili smo i mehanizaciju i inženjerijske mašine. Najviše radimo na izgradnji novih i ojačanju već postojećih zaštitnih bedema duž rečnih korita, a najvažnije je da pred novim poplavnim talasima obezbedimo zaštitu stanovništva - izjavio je pukovnik Muharem Fazlić, načelnik štaba Druge brigade koji je danas obišao pripadnike vojske u Lučanima i Čačku.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Vojska radi ubrzano jer se mora računati na nove opasnosti od nadolazećih voda. Stanovništvo ugroženih područja živi u strahu i za njih je veliko ohrabrenje i sigurnost kada su tu pripadnici Vojske i MUP-a.

NIKAD VIĐENE FOTOGRAFIJE IZ 2012: Ovako je izgledao pokušaj postavljanja VRHA PILONA na MOSTU NA ADI! (FOTO)

- Pomoć Vojske Srbije stigla je takoreći odmah. Nisu nas ni ovoga puta zaboravili i hvala im. Smestili smo ih u našoj mesnoj zajednici i zajedno radimo evo već tri dana. Ne znamo šta nosi novi dan, ali znamo da vojska ostaje sa nama - kaže Zoran Živanić iz Čačka.

Na terenu sa vojnicima je i Aleksandar Ratković sa komšijama i zajedno rade na ojačanju rečnih vodotokova u okolini Čačka.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- Prisustvo vojske motiviše nas da se okupimo u što većem broju tamo gde je najpotrebnije, da solidarno branimo ono što smo mukotrpno sticali, a voda nemilice odnosi - kaže Ratković.

VOJSKA SRBIJE ZBOG MIGRANATA U PUNOJ PRIPRAVNOSTI! Srpski vojnici dobili uputstva kako da dočekaju 20.000 izbeglica

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su i u svim kriznim štabovima koji koordiniraju aktivnosti. Planirano je da vojska ostane na terenu sve dok to situacija zahteva, jer će posle poplava biti dosta posla da se oštećeni objekti i saobraćajnice revitalizuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wle

    9. mart 2016 | 19:35

    I to sve za 30000din mesečno. Ponos Srbije. Eeee

  • Mitar

    9. mart 2016 | 19:48

    Samo kad je najteže onda se setite vojske sram vas bilo,omalovazavate je na svakom koraku,te oni imaju ogromne plate,dnevnice,primaju ovo,primaju ono...PA GDE SU SAD NAJVECE PATRIOTE DA RADE UZ VOJSKU KAD JE NAJTEZE...NE IDU VOJNICI TAMO GDE SE JEDE I PIJE NEGO GDE SE KRVAVO RADI

  • Milos Np

    9. mart 2016 | 19:17

    Vojska ponos nas..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA