U Srbiji zaglavljeno 1.300 MIGRANATA (FOTO)

Najveći broj migranata je, kako je naveo vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić, smešten u prihvatne centre i nisu još izrazili nameru da traže azil u Srbiji

  • 12

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je broj migranata koji prolaze kroz Srbiju, a koji se kretao oko 1.000 dnevno, smanjen, pa se u našoj zemlji sada nalazi njih oko 1.300.

Merkelova i Cipras BESNI na balkanske države, NAPADAJU ih zbog zatvaranja granica!

- Činjenica je da od kad je zatvorena Balkanska ruta nemamo više onakav promet migranata, koji se kretao i do 1.000 ljudi dnevno. Sada ih nema toliko. U Srbiji su zaglavljeni njih oko 1.300, a po različitim kriterijumima projektuje se njihova dalja sudbina- rekao je Rebić gostujući na TV Pink.

Najveći broj migranata je, kako je naveo, smešten u prihvatne centre i nisu još izrazili nameru da traže azil u Srbiji.

- U Srbiji azil traži njih oko 250, što je zanemarljiv broj, dok je jednako zenemarljiv broj migranata izrazio želju da se vrati u svoje domove. Problem je, međutim, što Srbija nema zaključene ugovore o readmisiji sa Avganistanom i Irakom, ali postoji međunarodna organizacija koja se bavi migracijama i uz njihovu pomoć smo neke ljude vratili - objasnio je Rebić.

Prema njegovim rečima, do sada je vraćeno njih pet, a nekih 40 je u proceduri.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Nadamo se da će sami migranti shvatiti da im nema daljeg putovanja u Evropi i da će vremenom iskoristiti priliku da se vrate u svoje zemlje - podvukao je on.

Rebić je rekao da ima i pokušaja ilegalnih ulazaka u zemlju, ali je to simboličan, jednocifren broj svakog dana. On je dodao da su ozbiljne policijske snage angažovane na sprečavanju ilegalnih ulazaka, a sada ima mnogo veće snage raspoređene duž granice sa Makedonijom.

- U tom smislu, očekujemo pomoć i Vojske Srbije. Deo snaga raspodelili smo na granici sa Hrvatskom, zbog sprečavanja ulaska migranata koji su tamo zaglavljeni - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kada je reč o krijumčarenju migranata, Rebić je rekao da su, osim pirpadnika granične policije, angažovani i pripadnicu Žandarmerije, interventnih jedinica.

- Broj krijumčara je zanemarljiv u odnosu na prethodnu godinu, kada ih je preko 1.000 procesuirano - rekao je Rebić i dodao da je u ovoj godini bilo 55-56 slučajeva, što znači da naše snage dobro obavljaju posao.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    12. mart 2016 | 09:58

    Svi iz Srbije

  • The Sun

    12. mart 2016 | 09:54

    Ne zna se ko je bolje obucen... A sve muskarci starosti od 20 do 35 godina.. I jos gde god da se pojave traze svoja prava... Nazad odakle su dosli,pa tamo neka brane svoju drzavu..

  • НИКОЛА

    12. mart 2016 | 11:03

    To proterati iz Srbije pravac BIH pa neka idu gde hoce !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA