Vučić reagovao povodom kažnjavanja novinarke od strane direktora RTV: "SRAM VAS BILO"!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjasnio se o kažnjavanju novinarke RTV od strane direktora te medijske kuće i naveo da je kažnjavanje novinara u njegovo ime urađeno namerno 10 dana pred izbore da bi bilo da je on to naredio

  • 6

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sramota to što je "Pajtićev i Čankov" direktor RTV kaznio novinarku te televizije zbog pitanja koje je njemu postavila i ocenio da je to namerno urađeno 10 dana pred izbore.

- Nemojte da kažnjavate nekog u moje ime i da to radite namerno 10 dana pred izbore da bi bilo da sam ja to naredio - poručio je Vučić.

- Nemojte da kažnjavate Svetlanu Božić Krainčanić zbog mene, volim njena pitanja, uživam u njenim pitanjima i da odgovaram, kao što i drugi novinarima mogu da mi postavlaju pitanja - rekao je Vučić.

CeSID: U predizbornoj kampanji FALSIFIKOVANO 15.000 POTPISA!

On je pozvao direktora RTV da pusti novinaraku da radi i da postavlja pitanja kakva hoće i poručio mu: "Sram vas bilo".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Inicijativa „Novinari ne kleče“ zatražila je od direktora Javne medijske ustanove RTV Srđana Mihajlovića da odmah povuče i poništi odluku o umanjenju plate novinarki Svetlani Božić Krainčanić, kao i prethodnu odluku o njenoj suspenziji.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju te inicijative, odlučio da suspenduje, a potom i umanjenjem plate kazni Božić Krainčanić, zbog toga što je remijeru Aleksandru Vučiću na konferenciji za novnare, 1. aprila, postavila pitanja sa spiska koji je novinarima podelila nevladina organizacija - Inicijaiva mladih za ljudska prava.

Aktivisti te inicijative su za vreme održavanje pres konferencije u Vladi Srbije protestovali ispred zgrade.

Ukazujući da je odluka direktora RTV protivzakonita, ta inicijativa u saopštenju navodi:

- Novinaru ne može prestati radni odnos, umanjiti se ugovorena zarada ili ugovorena naknada za rad, niti se na drugi način staviti u nepovoljniji položaj zbog toga što je u javnom glasilu objavio istinitu tvrdnju ili izneo mišljenje, kao ni zbog toga što je svoje mišljenje izneo van medija kao lični stav - piše, između ostalog.

Inicijativa od Mihalovića traži da se izvini novinarki Božić Krainčanić, kao i da odmah pdnese ostavku, a ako to ne učini Upravni odbor bi, kako smatraju, trebalo da ga smeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA