≫ 

Osumnjičenom za pokušaj ubistva Beka ODREĐEN PRITVOR do 30 dana!

Aleksandar Zdravković uhapšen je u ponedeljak popodne, a danas se na pretresu branio ćutanjem

  • 0

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Aleksandru Zdravkoviću koji se sumnjiči za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, a tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv njega.

SLUČAJ BEKO: Počinje saslušanje osumnjičenog za pokušaj ubistva biznismena!

Sudija za prethodni postupak doneo je resenje kojim je Zdravkoviću odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Pritvor mu je, kako je dodala, određen i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne za isto, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Zdravković se prethodno na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu i ne odgovara na pitanja tužioca, rekla je Tanjugu porptarol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zdravković je uhapšen u ponedeljak popodne u Beogradu, nakon više od godinu i po dana od incidenta u kojem je Beko teško ranjen ispred svoje kuće 14. novembra 2014. godine.

Prema pisanju beogradskih medija, Zdravković je ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik zemunskog klana, a uhapšen je na osnovu DNK, jer je pre desetak dana, kada je pušten iz pritvora zbog optužbi za otmicu, ranjen u ruku kada su nepozata lica pucala na njega.

S obzirom na to da je od ranije poznat policiji, ali i sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva Beka, inspektori su tokom uviđaja ovog dela uzeli njegov DNK.

Upoređivanjem tog i biološkog nalaza iz baze MUP-a, inspektori su zaključili da reč o istoj osobi, preneli su mediji.

Nedavno je Viši sud u Beogradu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA