≫ 

PUTIN NA PROSLAVI 320 GODINA RUSKE MORNARICE: Velika parada u Sankt Peterburgu (FOTO) (VIDEO)

Ovaj praznik predstavlja veliki dan za rusku mornaricu i veliki praznik u Rusiji, koji će se prema rečima kapetana Mihaila Nenaševa, proslavljati u 70 regiona Rusije

  • 3

Vladimir Putin, predsednik Rusije, prisustvuje danas ceremoniji u Sankt Peterburgu, kojom se obeležava 320 godina od osnivanja ruske mornarice, u kojoj učestvuje 16 ratnih brodova, među kojima i najnovija fregata "Admiral Esen", savremena dizel podmornica "Krasnodar" i odbrambeni brod „Aleksandar Obuhov“.

- Danas u sastav mornarice ulaze najnoviji brodovi, opremljeni najsavremenijim naoružanjem, koji su u stanju da odgovore na sve izazove i pretnje - rekao je Putin.

Izjavio je da će država, prenosi ruski Sputnik, posvetiti pažnju osiguravanju socijalnih garancija mornarima i njihovim porodicama.

Putin u Sloveniji obišao spomenike ruskim vojnicima, ali PRAVI RAZLOG POSETE JE NEŠTO SASVIM DRUGO!

- Mnogi cenjeni admirali, oficiri i mornari su proveli svoj životni vek u floti. Vojna mornarica je oduvek imala svoju jedinstvenu kulturu, disciplinu i velikodušnost. Mornarica je poštovanje zaslužila braneći otadžbinu, herojstvom, izdržljivošću i vernošću - istakao je Putin.

Printksin: Youtube/RTД Russian Printksin: Youtube/RTД Russian

Ovaj praznik predstavlja veliki dan za rusku mornaricu i veliki praznik u Rusiji, koji će se prema rečima kapetana Mihaila Nenaševa, proslavljati u 70 regiona Rusije.

VIRUSOM NA PUTINA: Na meti hakera ruska vojska i VLADA RUSKE FEDERACIJE

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ovogodišnji praznik je poseban, jer se mimo glavnog događaja obeležava i 110 godina od stupanja na dužnost prve podmornice, ali i 100 godina od stvaranja morske avijacije - rekao je Nenašev i dodao da će istovremeno zvanične delegacije ruske vojske posetiti sve četiri ruske flote — Severnu, Baltičku, Crnomorsku i Pacifičku flotu.

On je istakao da ovaj praznik može da se svrsta u međunarodne jer se slavi na celoj teritoriji bivšeg Sovjetskog Saveza.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Obeležena stota godišnjica Ruske kapelice na Vršiču: Vladimir Putin u poseti Sloveniji (FOTO)

Prinskrin: Youtube/TREND CAPER Prinskrin: Youtube/TREND CAPER

Čestitkama se pridružio i Serfej Šojgu, ruski ministar odbrane, koji je čestitao vojnicima i veteranima godišnjicu ruske mornarice, posebno naglasivši visoku profesionalnost u rešavanju vojnih zadataka i borbi protiv terorizma.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Godišnjica osnivanja ruske mornarice obeležava se u Rusiji poslednje nedelje jula.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strumf

    31. jul 2016 | 13:37

    Bas sam razmisljao kakav bi ovaj svet bio bez putina ..nikakav ...jos gori nego sto je sad..

  • Zagondzija

    31. jul 2016 | 14:33

    Car

  • Zoki

    31. jul 2016 | 14:01

    U to ime otvaram maketu od 1/350 razmere sovremeny...trebace 6 meseci da se sklopi ali vredi svaki minut

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA