POZVAO DEVOJČICU (7) DA IGRAJU IGRICE, PA JE SILOVAO: Banda silovatelja hara u migrantskom kampu u Solunu

Sirijska porodica tražila je premeštaj izvan kampa pošto je jedan muškarac pozvao njihovu sedmogodišnju ćerku da dođe u njegov šator da igraju igrice, nakon čega ju je silovao

  • 4

U službenom evropskom kampu za izbeglice kod Soluna u Grčkoj, dogodio se niz sekusalnih zlostavljanja a neke od žrtava imaju tek sedam godina.

Prema pisanju Observera, rizik od seksualnog zlostavljanja je toliki da se žene boje da odu u toalet.

NAURU DOSIJE: Procureli izveštaji o HORORU kroz koji prolaze DECA u izbegličkom kampu (VIDEO)

U kampu smeštenom u bivšoj fabrici "Softex" navodno deluju bande koje siluju devojčice. Jedna sirijska porodica tražila je premeštaj izvan kampa nakon što je i njihova ćerka napadnuta.

- Jedan muškarac pozvao je njihovu sedmogodišnju kćer da dođe u njegov šator da igraju igrice na mobilnom telefonu, nakon čega ju je zatvorio u šator. Devojčica se vratila sa modricama na rukama i vratu, a kasnije je priznala da je bila seksualno napadnuta. To dete je psihički oštećeno do kraja života - rekao je jedan volonter iz kampa koji je tražio da ostane anoniman a prenosi Dnevnik.hr.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

STOPIRAJU OD ANKARE DO BEČA DA BI POMOGLE DECI IZBEGLICAMA: Dve mlade i hrabre devojke stigle u Beograd

Neke porodice su toliko u strahu da razmišljaju da se vrate u zemlju iz koje su pobegli.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Međunarodnom crvenom krstu kažu kako je doista zabeležen porast seksualnog zlostavljanja u grčkim izbegličkim kampovima i da je grčka vlada o svemu obaveštena.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- To je vrlo teško preživeti, posebno maloletnicama koje su tamo bez pratnje. Uveče nigde nećete videti decu jer se skrivaju po šatorima, a žene kažu da ni u toalet ne mogu same - kaže Ana Kiara Nava iz organizacije Doktori bez granica.

(Telegraf.rs / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIKI

    14. avgust 2016 | 11:49

    Zene i decu zastititi a stoku u vagone i pravac odakle su dosli... Jel to ta ,,najcistija religija,, o kojoj muslimani toliko pricaju... tacno je da ludaka ima na svim stranama sveta ali ovo je masovna pojava gde god arapi dodju!

  • Crni

    14. avgust 2016 | 12:17

    Samo ih vi pustajte sta ce tej nasoj deci sa urade

  • ₩₩₩

    14. avgust 2016 | 19:00

    Izbeglice su žene, deca, nemoćni starci....a ne nabildovani,dobro obučeni i pešački sposobni muškarci.U jednom tv prilogu u koloni od pedesetak samo tri žene . Sve ih vratiti i neka se bore za svoju zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA