ASANŽ PRETIž: Obelodaniću dokumenta koja će promeniti izbore u SAD

Na pitanje u kojoj meri će obelodanjivanje dokumenata uticati na rezultate izbora, Asanž je reako da će sigurno imati veliki značaj ali "da to zavisi koliko će biti zastupljeno u medijima"

  • 5

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, upozorio je danas da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" obelodaniti nova dokumenta koja se tiču demokratskog kandidata za predsednika SAD-a Hilari Klinton, a koja mogu biti "od ključnog uticaja" na rezultate izbora.

NOVE OPTUŽBE ASANŽA: Svi su hteli da rasparčaju Siriju!

U obraćanju FOX televiziji, Asanž, koji živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, izjavio je da je Vikiliks istražio hiljade stranica materijala.

- Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni - rekao je Asanž.

On je potvrdio da će dokumenta "sigurno biti obelodanjena pre izbora zakazanih za 8. novembar", prenosi AP.

Na pitanje u kojoj meri će obelodanjivanje dokumenata uticati na rezultate izbora, Asanž je reako da će sigurno imati veliki značaj ali "da to zavisi koliko će biti zastupljeno u medijima".

Pred održavanje Demokratske nacionalne konvencije, prošlog meseca, Vikiliks je objavio skoro 20.000 mejlova koje su prikupili hakeri, očigledno upadom na adrese i servere lidera demokrata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    25. avgust 2016 | 15:38

    Koliko putera na glavi ima ova zena i jos uvek se nalazi tu gde jeste.Proslo je i kod njih vreme kad se zbog sitnica odstupalo od drzavnickih funkcija.

  • Gekke Joopi

    25. avgust 2016 | 15:57

    Samo napred Asanz! Unisti to jezivo i lazivo zlo od zene!!!

  • kimi

    25. avgust 2016 | 18:12

    Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA